web design

Web Tasarımının Geleceği için Mağazada Neler Var?

Web tasarımı dünyası asla durağan değildir ve yalnızca ileriye dönük ivme ve sürekli gelişim sayesinde yenilikçi fikirlerin uygulamaya konulabilmesi ve geçmişin sorunlarının üstesinden gelinebilir.

Bunu akılda tutarak, bir sonraki web sitenizi oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair size daha iyi bir fikir veren bu uygulamanın ileriye dönük olarak değişeceği ve gelişeceği birkaç yönteme bir göz atalım.

web tasarımı

Rekabet yoğunlaşacak

Son birkaç yılda, kullanıcılara basit araçlarla kendi web sitelerini yapmak için verimli ve uygun fiyatlı bir yol sunmayı amaçlayan Wix ve Squarespace gibi site oluşturma platformları ve çeşitli web sitelerine özel web tasarım hizmetleri sunan ajanslar arasında rekabet artmıştır. Ticari Müşteriler.

Hangi çözümün en iyisi olduğu konusunda hala tartışılması gereken çok şey var ve nihayetinde her bir kullanıcının ihtiyaçlarını dikkate alma durumuna geliyor. Şablon odaklı yaklaşım hızlı ve ucuz olsa da, bir web sitesindeki pek çok benzersizliği ortadan kaldırır ve gelecek vadeden şirketlerin kalabalığın arasından sıyrılmasının daha zor olduğu anlamına gelir.

Bu arada, ajans destekli yaklaşım daha pahalı olabilir, ancak neredeyse sınırsız özelleştirme sunar ve bu nedenle, sitelerinin başka bir kes ve yapıştır işi gibi görünmesini istemeyen kuruluşlar için çok daha uygundur. Yakınınızda, kısa sürede elinizin altında olan bir şirket bulabilmeniz de faydalıdır. Örneğin, Türkiye’ de bulunuyorsanız, Sunucuyeri , belirli bölgeniz için yerelleştirilmiş bir yaklaşımla yardımcı olabilir.

 

Analytics, tasarım kararlarını bilgilendirecek

Daha önceki dönemlerde, web tasarımcıları, siteleri ziyaretçilere sunmanın en iyi yollarını bulmak gibi zor bir görev üstlenmişlerdi, hangi stratejilerin en etkili olduğunu ve hangilerinin ortadan kaldırılması gerektiğini görmek için genellikle deneme yanılma yöntemine güveniyorlardı.

Günümüzde uzmanlar, bu tahmin çalışmasını denklemden çıkarmak için veri analitiğinden yararlanabiliyor ve bunun yerine, daha geniş pazarlama çabalarının bir parçası olarak uygulamaya koymak için optimum tasarım özelliklerini ve kullanıcı deneyimi ayarlamalarını belirlemek için soğuk, sert rakamlar kullanabiliyor .

Bu değişim, yalnızca tasarımcılar için hayatı kolaylaştırmakla kalmamalı, aynı zamanda web kullanıcılarının, kullandıkları cihaz veya bulundukları bağlantıdan bağımsız olarak genel olarak daha tutarlı sitelerin keyfini çıkarabilmelerini sağlamalıdır.

 

Yapay zeka vazgeçilmez hale gelecek

Yapay zeka, birçok web sitesi tarafından, genellikle temel müşteri sorgularını ele almak için tasarlanan otomatik sohbet robotlarının konuşlandırılmasıyla, destek kaynaklarını daha derinlemesine sorunlar için serbest bırakarak zaten belirli bir ölçüde uygulanmıştır.

Tüketiciler yapay zeka etkileşimlerini daha fazla kabul ettikçe, üstesinden gelinmesi gereken bir güvensizlik seviyesi olsa bile , web tasarımcılarının müşteriye dönük özellikler oluştururken makine öğrenimi algoritmalarıyla desteklenen özellikleri dahil etmesi gerekecek. Aynı şekilde, ziyaretçi davranışlarına ilişkin içgörüler elde etmek için arka uçtaki büyük veri araçlarından yararlanma yeteneği, tasarımda karar verme sürecini güçlendirecektir.

 

Sesli arama daha alakalı olacak

Ses kontrollü asistanlar neredeyse her modern akıllı telefonda ve akıllı hoparlörde mevcut ve bilgi aramak için bunları kullanan kişi sayısı artıyor. Bu, web sitelerinin yalnızca estetik ve içerik düzenlerine güvenmeksizin kullanıcılara ilgili bilgileri iletebilmeleri için sesli arama düşünülerek tasarlanması gerektiği anlamına gelir.

Sesli aramanın hakimiyet çağı hala çok uzak, ancak bunun zaten tarama alışkanlıkları üzerinde yarattığı artan etkiyi görmezden gelmek cesaretli olacaktır. Grafik olarak ifade edilen web sitesinin gerçekten ortadan kalkması pek olası değildir, ancak en iyi hazırlanmış siteler, endüstrinin geleceğinin daha geniş ve daha kapsayıcı olması gerektiğini kabul edenler olacaktır.

web tasarımı

About İbrahim Berkay

2000 yılında bilgisayar programcılıpı fakültesinden mezun olduktan sonra sektörde çeşitli bilişim firmaları ve kurumsal yapıların bilgi işlem departmanlarında hizmet verdikten sonra 2013 yılından bu zamana kadar sunucuyeri firmasında sistem mühendisi olarak çalışmaktayım.

Yorum Yaz