hosting_nasil_tasir

Hosting Taşıma Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Hostin Nasıl Taşınır? Web siteniz için en önemli unsur olan hosting firması seçimi oldukça önemlidir. Büyük bir titizlik ve dikkat sonucunda, çeşitli araştırmalar yaparak hosting firması hakkında karar vermeniz gerekmektedir. Web sitenizi bulundurduğunuz host firması, görünüşte sadece sitenizin hızını ve güvenliğini etkiler görünümde olsada, google’da bulunduğunuz sıralamadan seo çalışmalarının başarılı sonuçlanmasına kadar pek çok önemli ayrıntılar içermektedir.

Çeşitli nedenler yüzünden, web sitenizi barındırdığınız host firması sıkıntılar yaşamanıza neden olduğunda hosting trasferi yapmak en hızlı çözümdür. Sitenizin alt yapısında WordPress kullanıyorsanız WordPress hosting paketlerimizi önerebiliriz.  

hosting_nasil_tasir

Hosting Taşıma Nasıl Yapılır?

Host firması değikliği yaparken dosyalarınızın transferi genellikle, web sitesi için seçilen yeni firma tarafından yapılmaktadır. Fakat transfer olayını kendi kendine yapmak isteyen web sahipleri için şu şekilde yönlendirme yapabiliriz:

Hosting Taşıma Sırasında Yapılması Gerekenler;

  • Öncelikle ilk adım olarak web sitenizde bulunan dosyalarınızı taşırken dosya, yazı, resim gibi herhangi bir veri kaybına uğramamaya dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Veri taşıyacağınız hosting firmasına ftp yoluyla bağlanıp sitenize ait olan dosyaları kopyalayarak yedekleri alıyorsunuz.
  • Eski host firmasının C paneline girerek, PhpMyAdmin paneline giriş yapıyoruz.
  • PhpMyAdmin de solda bulunan menü üzerinden veritabanı seçeneğinden dışa aktar ikonunu tıklıyoruz. Ardından Özel-Tüm olası seçenekleri göster ikonu tıklanıyor ve tümünü seç diyoruz.
  • Yazıların en alt kısmına inerek git ikonu sayesinde veritabanı dosyasının tüm yedekleri alınır
  • Yeni Host firmasına Ftp ile bağlanılır ve aldığınız ftp yedeklerini buraya sürükleyerek dosya değişikliği yapılsın bölümüne evet diyip yeni hosting firmasında veri tabanı dosyası oluşturuyoruz
  • Cpanelden PhpMyAdmin e girip bu kez soldaki aynı menüden içe aktar kısmını işaretleyerek, eski hosting firmasından alınan yedekler yeni host firmasına aktarılır.
  • Domain yönetim paneline girerek web sitenizin dns ayarlarını değiştirilir.

Bir önceki yazımız olan DDOS Saldırı başlıklı makalemizde DDOS saldırı, Host Firması ve Teknik Bilgi hakkında bilgiler verilmektedir.

hosting_nasil_tasir

hosting_nasil_tasir

About Yüksel Gürdamar

2003 yılından bu zamana kadar bilişim sektöründe hizmet vermekteyim. Birden fazla bilişim firmasında bilgi işlem sorumlusu pozisyonunda görev yaptıktan sonra 2009 yılında sunucuyeri firmasını ilk temellerini atarak bugün itibariyle 11 yıllık bir markanın hosting alanında hizmet sağlamasanın gururuyla sektörde kalite ve uygun fiyat politikasını ilke edinip firmamız adına kullanıcılarımıza daime kesintisiz bir erişim sunmak için çalışmaktayım.

Yorum Yaz