Web Hosting Paket ve Fiyatları
Basic
- Limitsiz Alan Adı Barındırma
- 1000MB Disk Alanı
- 50GB Trafik
- Limitsiz MySql
- 10 ad. E-Posta
- Cpanel – Lite Speed
- Ücretsiz SSL
$2,91/ay
Standart
- Limitsiz Alan Adı Barındırma
- 5000MB Disk Alanı
- 150GB Trafik
- Limitsiz MySql
- 30 ad. E-Posta
- Cpanel – Lite Speed
- Ücretsiz SSL
$8,75/ay
Professional
- Limitsiz Alan Adı Barındırma
- 10000MB Disk Alanı
- 300GB Trafik
- Limitsiz MySql
- 60 ad. E-Posta
- Cpanel – Lite Speed
- Ücretsiz SSL
$14,66/ay
Basic
- 1 Domain
- 1000MB Disk Alanı
- 50GB Trafik
- Limitsiz MySql
- 10 ad. E-Posta
- Plesk Panel
- Ücretsiz SSL
$2,91/ay
Standart
- 1 Domain
- 5000MB Disk Alanı
- 150GB Trafik
- Limitsiz MySql
- 30 ad. E-Posta
- Plesk Panel
- Ücretsiz SSL
$8,75/ay
Professional
- 1 Domain
- 10000MB Disk Alanı
- 300GB Trafik
- Limitsiz MySql
- 60 ad. E-Posta
- Plesk Panel
- Ücretsiz SSL
$14,66/ay
Web Hosting Nedir?
Web Hosting Kullanmakta olduğunuz web sayfanızın veri ve bilgilerinin barındırıldığı ve kullanıcıların ulaşabilmesini sağlayan sunuculara web server, web sayfanızın yayınlama işlemine ise web hosting denir.
Hosting kelime olarak barındırma ve yayınlama anlamına gelir. Buda yayınlanmak istenen web sayfasının, resimlerin veya videoların internet kullanıcılarının erişime sunan bir sunucuda tutulması anlamına gelir.
Web sayfanızı internet üzerinden yayınlamak için üretilmiş olan hızlı bir web omurgasına sahip olan ve binlerce kişiye aynı anda hizmet verebilecek istediğiniz belgeleri depolayabilmenizi sağlayan bir sunucu gereklidir.
Bu tür bilgisayarlar sizlerin evinizde veya ofisinizde kullandığınız bilgisayarlar gibi değildir. Şahsi bilgisayarlarınızda gerekli program ve donanım alt yapınız olsa bile kişisel kulanım için ayrılmış olan internet bağlantılarının hızları bu işlemler için yetersiz kalacaktır. Bunun sebebi ise sizlerin kulanmış olduğunuz internet hızları download yani indirme üzerine olan hızlar için tasarlanmış olan alt yapılardır.
Web sayfası yanı ise upload yani yükleme mantığı ile çalıştığı için bu alt yapıya sahip ve buna göre tasarlanmış yapılara ihtiyaç duyar. Bu nedenden dolayı bu tür hizmetlerin tamamı bu işler için hizmet veren firmalardan alınır. Bu konuda tasarlanmış ve 7/24 hızlı ve kesintisiz hizmet veren sistemlerimiz olduğunu unutmayınız. Sizlere hizmet sunmaktan çok mutluluk duyarız.
Günümüzde web hostingler iki grupta incelenir bunlar Linux ve Windows hosting dir.
Windows Web Hosting
Windows web hosting Windows tabanlı işletim sistemi sahip hosting makineleridir. Bu hosting sistemleri ASP, ASP.NET dillerinde programlar dillerini problemsiz olarak çalışmasını sağlayan bir web hosting sistemidir.
Windows tabanlı web hostinglerde de PHP çalışmaktadır ama bu kodlama dili Windows işletim sisteminde pek sağlıklı sonuç vermemektedir. Örnek olarak .
Htaccess dosyanızı çalıştırmaz. Windows tabanlı hostingler daha çok HTML, javascrip, java ve flash tabanlı web sayfalarında verimli çalışma özelliğine sahiptir. Web sayfanız MSSQL ve MS Access tabanlı ise siteniz problemsiz ve stabil çalışmasını sağlar bu tür web sayfanız var ise Windows web hosting kullanmanızı tavsiye ederiz.
Linux Web Hosting
Linux web hosting sağlayan sunucular işletim sistemi üzerinde çalışana genel olarak cPanel kontrol panelini kullanan hosting türüdür.
Bu hosting yüksek performans, stabil ve güvenli hizmet sunmakta bunun yanı sıra PHP tabanlı olduğu için WordPress, Joomla, Drupal vb. bir çok içerik yönetim sistemleri ile daha stabil ve performanslı çalışabilmesini sağlar.
Bunun yanı sıra Java, Flash, Java Script uygulamalarının da problemsiz çalışabileceği bir hosting yapısıdır.
Bu hosting türü çok uzun bir geçmişe sahip olması kullanıcılar sunmuş olduğu yüksek performans, güvenlik gibi özellikleri sayesinde diğer hosting türleri arasında daha ekonomik olması sebebi ile her geçen gün kullanıcı sayısını artırmaktadır.
Web Hosting Olmadan Web Sayfası Yayınlayabilir miyim?
Web hosting olmadan web sayfanızı internette yayınlamanız imkansızdır. Web hostingi daha iyi anlamak için şöyle bir soruyu yanıtlamamız gerekiyor bir ülke olmadan bir mülk alamayacağımız gibi ister kişisel isterse firma ya da bir devlet kurumunu web sayfasına sahip olmak istiyor ise mutlaka web hosting hizmeti sağlayan bir firmadan hizmet almak zorundadır.
WEB HOSTİNG ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR
Bir web hosting almak istiyor ise yapmanız gereken en önemli şey size gerekli olan sistem gereksinimlerini önceden belirlemek olmalıdır. Web sayfanızın ne kadar disk alanına ve aylık trafik ihtiyacınız ne olacağı gibi. Bunun yanı sıra web sayfanızı tasarlar iken hangi programla dilini kullanacağınıza göre hosting alanınızı belirlemenizde çok önemlidir. PHP tabanlı ve MySQL veri tabanını kullanıyor ise Linux web hosting olması sizin için iyi olacaktır. Ama ASP veya HTML dillerini ve MSSQL veri tabanını kullanıyor iseniz Windows web hosting kullanmanız gerekir. Web siteniz Türkiye üzerinden ziyaretçi alıyor ise Türkiye’de bu hizmeti size sağlayan bir firmayı tercih etmeniz eğer yurtdışı ağırlıkta ise yurtdışı kaynaklı bir firmayı tercih etmeniz sizin için iyi olacaktır.
HOSTİNG FİRMASI SEÇEKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
- Hizmet alacağınız firmanın kendine ait bir web sayfasının olması,
- Web sayfası üzerinden ticket desteği yada online chat sistemi ile hızlı destek verebiliyor olması,
- Kaynak ve teknik personelinin mevcut olması,
- Destek için müşteri temsilcilerinin bulunması,
- Yaptığı iş ile ilgili yeterli referanslara sahip olması,
- Müşteri memnuniyetin olması,
- Para iadesi garantisinin olması,
- Kaliteden ödün vermeden uygun fiyata hizmet verebilmesi,
- Çıkabilecek sorunlara karşı çok kısa sürede telefi edebilecek alt yapıya sahip olması,
- En önemli ve en değerlisi ise sistematik olarak BACKUP alıyor olması,
- Sizin için ilk olarak tercih etmenizi sağlamaktadır.