fbpx

Cloud Sunucu (Bulut Sunucu)

Cloud sunucu (Bulut sunucu), %100 bulut teknolojisi ile yüksek performans sağlayan kiralık sunucu hizmetidir. SunucuYeri kalitesiyle üstün sanallaştırma teknolojisi ve son teknoloji güçlü donanımlarla birleşerek Türkiye'nin en kaliteli cloud sunucu hizmeti ortaya çıktı. Bulut sunucu ihtiyaçlarınız için doğru adres SunucuYeri...

Cloud Sunucu Paketleri

Özel bulut sunucu altyapısı ve bulut sunucu mimarisi üzerinden desteklenen cloud sunucu kiralama bir sunucu hizmetidir. Bu hizmet uygun fiyatlarla SunucuYeri kalitesiyle kolaylıkla elde edilebilmektedir. Cloud (Bulut) sunucuların sağladığı yüksek performans günümüzde çok fazla ilgi görmesine olanak tanıyor. Yapılacak olan çalışmalara bağlı olarak farklı host paketleri doğrultusunda size uygun çözümü sitemizde bulabilirsiniz. Tamamı sizin sunucu kaynakları, günlük, haftalık ve aylık yedekli network ve üstün sanallaştırma teknolojisine sahip Cloud Server seçeneklerine en uygun fiyatlar ile sahip olmanın keyfini sürün. Ayrıca satış sonrası sağladığımız güçlü müşteri desteği de cabası. Böylece kiralayacağınız cloud (Bulut) sunucuyu, güven içerisinde kullanabileceksiniz.

Yüksek Performanslı SSD Diskli Cloud Sunucular

SunucuYeri Cloud Sunucularında SSD diskler kullanılmaktadır. Bu sayede sanal sunucuların kesintisiz bir şekilde çalışabilmesi, değişiklik gösteren kaynak ihtiyaçlarına göre cloud server’ın hostlar arasında hareket ettirilmesi, yedekleme işlemlerin kolay bir şekilde yapılabilmesi ve en önemlisi veri kaybı riskinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sunucu üzerinde kullanılan projenin (Web sitesi veya uygulama) performansına doğrudan etki eden SSD diskler ile maksimum seviyede verim alabilirsiniz. SSD diskli bulut sunucularımızın tamamı yedekli olarak çalıştığından, kesinti ve veri kaybı yaşamak neredeyse imkansızdır.

Yurtdışı Lokasyonlu SSD Cloud Sunucu Paketleri


SSD Cloud (Bulut) Sunucu

CPU

Disk

Garanti Ram

Port

Trafik

Lokasyon

OS

Ücretsiz Kurulum


Cloud Bulut Sunucu - 1

$23

/ Ay

4 Core

200GB SSD

8GB

200 Mbit/s port

Limitsiz Trafik

Yurtdışı (Almanya & USA)

Linux

Cloud Bulut Sunucu - 2

$29

/ Ay

6 Core

400GB SSD

16GB

400 Mbit/s port

Limitsiz Trafik

Yurtdışı (Almanya & USA)

Linux

Çok Satan

Cloud Bulut Sunucu - 3

$70

/ Ay

8 Core

800GB SSD

30GB

600 Mbit/s port

Limitsiz Trafik

Yurtdışı (Almanya & USA)

Linux

Cloud Bulut Sunucu - 4

$126

/ Ay

10 Core

1600GB SSD

60GB SSD

1000 Mbit/s port

Limitsiz Trafik

Yurtdışı (Almanya & USA)

Linux

WordPress Pricing Table Plugin

Türkiye Lokasyonlu SSD Cloud Sunucu Paketleri

CLOUD -5
CLOUD -4
CLOUD -3
CLOUD -2
CLOUD -1

Cloud Sunucu Nedir?

Cloud Sunucu (Bulut), bilgisayar kaynaklarının, genellikle internet olmak üzere bir ağ bağlantısı üzerinden bir hizmet olarak sunulduğu bir senaryoyu açıklar. Bulut bilişim, yerel veya kişisel donanım ve yazılımı dağıtmak yerine bir havuz fiziksel ve / veya sanal kaynağı paylaşmaya dayanır. Bulut sunucuların en güzel özelliği ise sizlere zaman kazandırmak amacı ile dizayn edilmiş olmasıdır.

Bu sistemlerde önem verilen diğer bir konu ise kullanıcılarına hız ve performans anlamında fayda sağlamasıdır. Bu sistemlerde sorunsuz bir erişim sağlanmaktadır. Bu sistemlerin yedeklendiği ve yedeğinin alındığını ve bu sayede oluşabilecek donanım sorunlarından da hiçbir şekilde etkilenmeyeceksiniz.

Esnek yapısı sayesinden ihtiyaçlarınıza göre sistem kaynaklarınızı artırabilir veya düşürebilirsiniz. Bu işlemler yapılırken kullanmış olduğunuzu makinenizi kapatmak zorunda kalmazsınız. Alt yapı çalışmalarınız esnasında kullanmakta olduğunuz sunucu HyperVisor tarafından diğer sunuculara aktarılır bu sayede kesinti yaşamanız engellenmiş olur.

Cloud (Bulut) Server Hangi İşletim Sistemi Kullanılmalıdır?

Bulut sunucular’da birçok işletim sistemi vardır. Önemli olan sizin için gerekli olan işletim sistemi seçmektir. Çünkü her işletim sisteminin farklı bir kulanım amacı vardır. Burada önemli olan ihtiyacınıza göre gerekli bir işletim sistemini seçmenizdir. Bu işletim sistemlerinden kısaca bahsedelim isterseniz.

CentOS , eğer bir web yayımcısı gerekli ise genel olarak CentOS işletim sistemi tercih edilir. Hem ücretsiz olması, çok kısa bir sürede sitenizi yayınlaya bilmeniz, işletim sisteminin yapısında bulunan  firewall ve bu güvenlik duvarının fail2ban, DDOS saldırılarını önlemeye yönelik uygulamaları sorunsuz çalıştırması nedeni çokça tercih sebebidir.

CloudLinux, bu işletim sistemi de  Linux tabanlı olup son yıllarda yıldızı parlayan ücretli bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemi de Red Hat ve CentOS gibi sunucu olarak kullanılmak üzere üretilmiştir. Ancak bu sistemin en büyük özelliği kullanmakta olduğunuz hosting sunucusun‘daki web sitelerinizin sunucu kaynaklarını gereğinden fazla kullanmasını engellemektir. Örnek verecek olursak siteminizde bulunan bir web sayfasına aşırı trafik yapıyor ise duruma göre o siteyi bekleme moduna alacaktır. Bu sayede diğer siteler etkilenmemiş olacaktır. Bu sistemin tüm kaynakları siteler arasında adil olarak paylaştırdığını unutmamak lazım.

Red Hat (RHELL), ücretli bir işletim sistemidir. Bunun yanı sıra çok köklü, stabil ve profesyonel olarak çalışan bir sistemidir. Tamamen sunucu olarak çalışmak için tasarlanmıştır.

Debian/Ubuntu/Mint,  aynı alt yapıya sahip işletim sistemleridir. En belirgin özellikleri nihai kullanıcıya yönelik bir ara yüze sahip olmalarıdır. Bu işletim sistemleri Red Hat ve CentOS işletim sistemlerinden farklı olmasının Windows gibi ışıklı bir masaüstü sahip olması ve kullanıcılara hitap etmesidir. Şunu da söylemekte fayda var bu yazılımları da sunucu olarak kullanabilirsiniz.

Windows Server, Microsoft tarafından geliştirilen ve ücretli olarak kullanılan yaygın bir işletim sistemidir. Kullanmak istediğiniz sistemde MSSQL, Asp.Net gibi uygulamalar kullanacaksanız bu işletim sistemini tercih etmeniz gerekmektedir.

Cloud Sunucu Sistemi Nasıl Çalışır?

Kiralama üzerinden sunulan cloud sunucu sistemi, kişisel yazılım ve donanımı dağıtmak yerine, sanal ya da fiziksel kaynağı paylaşıma açmaya dayanmaktadır. Özellikle bireysel açıdan sağladığı zamandan kazanç, bu sunucunun çok fazla tercih edilmesindeki en önemli ayrıcalıklar arasında yer alıyor. Ayrıca hız ve performans konusunda kullanıcılara etkili bir avantaj sağlamaktadır. Bu özel sistem sayesinde sorunsuz erişim imkanı verilmiş durumda. Yedeğin alınması ve verilmesi sayesinde herhangi bir donanım problemi yaşanmadan, güvenli çalışma ortamı elde edilebilmektedir.

Cloud Sunucu Hizmet Türleri Nelerdir?

Bulut hizmet türleri üç kategoriden birine girer. Bu kategoriler piyasa gereksizlerine göre dizayn edilmiş ürünlerdir. Alt yapı gereksinimleri kullanımı için IaaS hizmeti kullanılır. Platform yapısını kullanımı için ise PaaS hizmeti kullanılmaktadır. Yazılım alt yapısını kullanarak hizmet almak için SaaS hizmeti kullanılmaktadır. Bu sistemler bazen bulut bilgi işlem yığınları olarak da adlandırılır. Bunun nedeni ise bu sistemler bazen birleri üzerine eklenerek oluşturulmaktadır. Bu ayrımların ne olduğunu bilmek size iş hedeflerinizi gerçekleştirme konusunda kolaylık sağlayacaktır.

Cloud Sunucu Sistem Kaynaklarını Yükseltme Nasıl Yapılır?

Her açıdan üstün özelliklere sahip olan bu sunucu sistemiyle, ihtiyaçlarınıza uygun şekilde sistem kaynaklarını arttırabilir ya da düşürebilirsiniz. Üstelik bu işlemleri gerçekleştirilirken makinenizi kapatmak gibi bir mecburiyet altında olmazsınız. Gerçekleştirdiğiniz altyapı çalışmalarınız esnasında, kullandığınız sunucu diğer sunuculara aktarılır ve bu bağlamda herhangi bir kesinti yaşanmaz. Uygun fiyatlarla tercih edebileceğiniz farklı paketler doğrultusunda, değişik özelliklere sahip seçenekler arasından tercih yapabilirsiniz.

Bulut Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

Bulut teknolojinin avantajları;

  • Bulut sistemi API’ler ile hızlı ve kolay kullanım sağlar,
  • Yüksek depolama alanı, hızlı veri transferi ve yedekleme üzerinde tasarruf sağlar,
  • Sürekli veri takibi gibi ve bunların arşivlenmesi, kullanıcı yetki takibi gibi konularda ortaya çıkan karmaşayı ortadan kaldırıyor.
  • Bulut teknolojisi size bağlantı için web tarayıcısı, akıllı cihazlar, bilgisayarlar ve SmartTV üzerinden bağlantı sağladığı için sizi platform bağımlılığından kurtarıyor.
  • Bu sistemi sunan firmaların verileri ve tüm donanımsal ürünlerin güvenliğini sağladığı için ana bilgisayardan daha güvenlidir.

Bulut Teknolojisinin Dezavantajları Nelerdir?

Bulut teknolojisin dezavantajları;

  • Bulut teknolojisinde veri saklanması, kullanıcı verilerinin riske atması, kullanıcı gizliliği sağlanmamakta güvenlik açıkları bir hayli fazla bulunmaktadır.
  • Ülkelerin ekonomik durumları göz önüne alındığında bu durum dijital bölünmeyi artıracak bu duru ise uluslar arsı politik ve ekonomik sorunlara yol açacaktır.
  • En önemli sorunlardan biri sitemin internet üzerinden bağlanması gösterilebilir internet olmadığı durumlarda bilgilerinize erişmek söz konusu bile olmaz. Düşük internete ise veri transfer yavaş olacaktır.
  • Hizmetlerin gelişmesi birlikte fiziksel sistemlerde oluşan donanımsal ve yazılımların tamir ve bakım maliyetlerinin azalması bu bağlı olarak ise Bilgi Teknolojisi uzmanlarının iş sahalarının daralması gösterilebilir.

Big Data ve Bulut Teknolojisi Hakkında

Big Data zamanla elde edilmiş olan ve işlenmemiş ya da işlenememiş ve geleneksel yöntemler veya araçlar ile kullanılabilecek duruma getirilmemiş verilere diyebiliriz yani bilgisayar ile işlenmeyecek kadar büyük datalara denir. Bu büyük veriler son birkaç yılda %90 olarak üretildi. Bu veriler mobil cihazlar, yazılım kayırları, mikrofonlar, kameralar, sosyal medya ve internet üzerindeki hareketlerimiz işlenmek üzere depolanmaktadır.

Kısa bir süre içerisinde tüm hareketlerimizin işlenmek üzere ve bilgi akışı oluşturmak üzere sunuculara yönlendirileceği düşünülmekte. Bulut sunucu sistemlerinin depolama ve bilişim gücünün sınırlarını ortadan kaldırması bu büyük verilerin işlenmesinin önünü açılmasına büyük oranda yardımı oldu. Son yıllarda verilerin çok hızlı büyümesi ve karmaşık bir hal alması ve bu verilerin sürekli olarak büyümesi.

bulut teknoloji sayesinde sorun olmaktan çıkıp bu teknoloji ile bir çözüm odağı haline gelmiştir. Teknolojinin, nesnelerin interneti, büyük veri ve bulut bilişim sistemleri ile çıktığı bu yol ile kullanıcılara kaçınılmaz imkanlar sunacaktır. İleriki zamanlarda gelişen bu teknoloji sayesinde bu ailenin kaçınılmaz olarak büyüceği düşünülmektedir.

CLOUD (BULUT) SUNUCU KESİNTİSİZ SÜREKLİLİK SAĞLAR

İşiniz için gerekli olan işlemci, ram, bellek artırımlarında beklemeniz gerekmemekte ve bu işlemleri kullanmış olduğunuz panel üzerinden yapabilmenize olanak sağlar. Yapmış olduğunuz tüm değişiklikler birkaç dakika içerisinde kullanmaya başlarsınız. Bu neden dolayı bulut sunucular yüksek oranda uptime sunmaktadır. Bu işlemleri fiziksel ve sanal sunucularda yapmak ise sizlere planlama ve belli bir miktarda zaman kaybına neden olur. İş sürekliliğini düşünen firmaların tercih ettiği bir sistemdir. Bu zaman kaybetmemiş olurlar.

CLOUD (BULUT) SUNUCU DÜŞÜK MALİYETLİDİR

Bulut sunucular diğer fiziksel sunuculara göre daha uygun bir fiyat politikasına sahiptir. Bunun sebebi ise birkaç fiziksel sunucunun sığacağı alan bulut teknoloji sayesinde binlerce sunucu sığdırılabilmesidir. Bu sebepten dolayı işletmelerin maliyetlerinde ciddi oranda düşüş yaşanmaktadır. Firmaların işletme maliyetleri düştüğü için bu fiyatları müşterilerine yansıtmaktadır. Bu nedenle bulut sunucular maliyet acısından kullanıcı dostu olarak tanımlanmaktadır. Birde buluıt sunucularda saatlik ücretlendirmede yapılmaktadır bu nedenle kullandığınız durumda ödeme yaparsınız buda size tasarruf sağlama olanağı verecektir.

CLOUD (BULUT) SUNUCU ile DONANIM ARIZASINDAN ETKİLENMEYİN

Kullanmakta olduğunuz bulut sunucusunda donanım arızalarından etkilenmezsiniz. Kullandığınız sunucunun tüm özellikleri tamamen sanallaştırılmış kaynaklar olduğu için sizlerin çalışmalarınızın donanım arızalarından korunmuş olursunuz. Örneğin kiralamış olduğunuzu sunucunun 12 işlemcisi olduğunu düşünelim. Sizin kullanmış olduğunuz işlemcinin her hangi bir coreda sorun oluşur ise havuzda bulunan binlerce işlemciden biri hemen sisteminize aktarılır. Bu sayede kimsenin bir şeyin bozulduğunu anlama fırsatı olmaz.

YÜKSEK PERFORMANSLI CLOUD (BULUT) SUNUCU

Bulut sunucu sistemlerinin kurulum esnasında NGNIX, PHP-FRM gibi yazılımlar sayesinde yüksek verimlilik sağlamaktadır. SDN (Software Defined Networking ) gibi ağ dolaşım yazılımlar sayesinden bulut sunucuların ağda dolaşması ve tüm verileri verimli şekilde yönetmenize olanak sağlar. Bu sayede sunucunuzu hiçbir ekstra işlem yapmadan çok hızlı bir şekilde yönlendirilebilir. Bu sayede kullanmakta olduğunuz bulut sunucu diğer fiziksel veya sanal sunucuya göre daha hızlı ve performanslı çalışır.

CLOUD (BULUT) SUNUCU ile VERİ KAYBI İHTİMALİNİ DÜŞÜRÜN

Bulut sistemlerinde kullanılan değişik yedekleme sistemleri sayesinde veri kaybı ihtimaline artık son verilmiş durumdadır. Bu sistemler üzerinde çalışan OpenStack, Orchestrator vb. yazılımlar sayesinde sistemde bulunan tüm makinelerin yedekleri alınmakta ayrıca bu sistemlerin diğer bir özelliği ise tamamen cluster olarak çalışmasıdır bu nedenle sistemlerde veri kaybının tam anlamıyla önüne geçilmiştir. Cluster sistemlerin çalışma mantığı bir birlerinin yedeği olarak farklı ortamlarda bulunması ve oluşabilecek doğal afetlerde kesintisiz ve %99.99 veri kaybı yaşamadan işlemlerin devam etmesidir.

KARMA BULUT

Karma bulut sistemi özel ve genel bulut sisteminin bir arada çalışması için aralarında özel bir yazılım kullanılan ve bu teknolojiye uygun olarak dizayn edilir. Bu sayede sorunsuz ve senkronize bir şekilde çalışması sağlanmış olur. Bu sayede özel bulut sisteminde olan fiziksek yapının farklı ortamlarda da tutulması sağlanmış olur. Bu sistemin bir diğer özelliği ise iki bulut ortamı arasında veri ve uygulama taşıma iznini vermesi ve daha fazla esneklik ve dağıtım seçeneğini sunması gösterilebilir.

ÖZEL BULUT

Bu dağıtım türünde bütün bilgi işlem kaynaklarının özel olarak tek bir firma tarafından kullanılması demektir. Özel bulut sisteminde tüm sitem firmanın kendi bünyesinde fiziksel olarak bulunması anlamına gelir. Bu sistemde tüm yönetim firmanın kendisine aittir bazı durumlarda firmalar kendilerine ait bulut sistemleri barındırması için üçüncü taraflardan hizmet alabilirler. Bu bulut sisteminde tüm hizmet ve alt yapı özel bir ağ üzerinden sağlanır.

GENEL BULUT

Bulut dağıtım türlerinden biridir genel bulut. Genel bulut ortamları üçüncü tarafa bulut sistemi sağlayıcılara ait olup üçüncü şahıslar tarafından yönetilir. Genel bulut sağlayıcıları tüm sunucu ve depolama gibi bütün kaynakları internet üzerinden hizmete sunarlar. Bu hizmete örnek olarak ise Amazon ve Microsoft Azure örnek gösterilebilir. Bu sistemde tüm alt yapı ve donanımlar hizmet sağlayıcıya ait olup tamamı ile servis sağlayıcı tarafından yönetilir. Bu sistemi kullanmak için bir web tarayışı kullanmanız gerekmektedir.

HİZMET OLARAK YAZILIM(SaaS)

SaaS hizmeti yazılım uygulamaları genelde abonelik aracılığı ile dağıtma yöntemidir. Bu uygulama genellikle firmalarda kullanmak üzere kiralanır kullanıcılar genel olarak bir web tarayıcısı üzerinden bu uygulamayı kullanır. Bu sistemde temel alt yapı, ara yazılımla, uygulamalar, verilerin tamamı veri merkezinde bulunur. Hizmet sağlayıcınız tüm donanım, yazılım ve uygulamalarınızı yönetir ve tüm sisteminizin güvenliğini sağlar. SaaS sayesinde firmanızın tüm uygulamaların için çok düşük bir peşin ödeme yaparak hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar tüm verilerine telefon, tablet gibi akıllı ürünler üzerinden de ulaşabilmektedir.

HİZMET OLARAK PLATFORM (PaaS)

PaaS bulut uygulaması yazılım uygulamalarını geliştirme, test etme, teslim etme ve yönetme üzere tasarlanmış isteğe bağlı bir ortam sağlayan bulut teknolojisi olarak geliştirilmiştir. PaaS üzerinde web veya mobil geliştiriciler için gerekli olan sunucu, ağ, depolama alanı ve veri tabanı alt yapısını kurma ve yönetme endişesi taşımanıza gerek yok bu sistem sayesinde istediğiniz tüm özellikler sizin için kurulmuş olacaktır. Bu sistemde de aynı IaaS gibi kullandığın kadar öde sistemine dayalı bir sistemdir. PaaS sisteminde kurumsal uygulamalara kadar her şeyi dağıtabilme imkanınız bulunmaktadır. Kaynaklarınıza internet üzerinden ulaşabilirsiniz ayrıca sizleri bir çok ürünü satın almaktan da kurtarmış olur.

HİZMET OLARAK ALTYAPI (laaS) NEDİR?

IaaS bulut bilgi işlem hizmetinin en temel yapısıdır. Bu sistem kullandıkça öde esasına dayalıdır. Bu size sunucu, sanal makine, depolama alanı, ağ, işletim sistemi kiralama olanağı tanır. IaaS internet üzerinden sağlanan ve yönetilen alt yapıdır. Talebe göre aratılabilen veya düşürülebilen kullandığınız kadar ödeme yapacağınız bir yapıdır. IaaS size kendi fiziksel sunucunuzu alma ve merkezi alt yapısı alama ve yönetmenin getireceği maliyetten de kurtarmış olur. Bu sistemden her kaynak ayrı bir bileşen olarak sunulur bu sayede ihtiyacınız olanı kullanır ve alt yapı yönetme işleminden kurtulmuş olursunuz.

%d