Cpanel Ssl Sertifikası Nedir?
SSL yani Secure Socket Layer Türkçe karşılığı ise Güvenli Giriş Katmanı internette gönderilen veya alınan bilgilerdeki tahribatı önlemek için üretilen şifreleme mekanizmasıdır. SSL web sitelerinin kendilerine özel bilgileri göndermede, kullanıcılarına güvenli bağlantı sunar. SSL protokolü daha çok e-ticaret sitelerinde önem kazanan bir şifreleme protokolüdür.
Eğer bir siteye https:\\ protokolü ile giriliyor ise ve girildiğinde adres çubuğunda yeşil anahtar işaretini görürseniz SSL protokolünün varlığının kanıtıdır.
Cpanel Nedir?
Php tabanlı sitelerinizi yönetmenize yarayan çok kullanılan bir kontrol panel sistemidir.
SSL Sertifikası size neler katar?
Gelen ve giden mesajlar için doğru adresler olduğunu garanti eder. Şifreleme ve deşifre edilmesinde güvenlik sağlar.
Google SEO tarafından bakıldığı zaman eğer sitenizde cpanel ssl sertifikası var ise daha üst sıralarda yer alacaksınız.
Özel bilgilerinizin alışverişinde tam güvenlik sağlayacak, üçüncü şahısların bu bilgilere ulaşmasını engelleyecektir.
SSL Sertifikası Yüklemeden önce ne yapılmalıdır?
Tüm hosting firmaları cpanel ssl sertifikası kurulumunu kullanıcı tarafından yapılmasına izin verir. Sitenize bir SSL sertifikası ile kullanmak istiyorsanız sitenizin sabit ip adresinde çalışmalıdır. Bunun için hosting firmanız ile görüşüp hesabınızın sabit ip olup olmadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Bunun dışında hosting hesabınız üzerinden bir mail hesabı tanımlamanız gerekmektedir.
Cpanel SSL Kurulumu
Hosting müşteri panelinden cpanele giriş yapınız. Güvenlik sekmesinde SSL/TLS status simgesi olacaktır. Bu simgeyi tıklayınız. Otomatik SSL Çalıştır butonu ile sertifika kurulumuna başlayınız.
SSL sertifikalarının otomatik olarak oluşturulması için alan adlarının, mail adresinin doğru girilmiş olması gerekmektedir.
Eğer manuel kurulun tercih edilir ise öncelikle Özel Anahtar (Private Key) oluşturulacak. Sonra sertifika imza istekleri (CSR) kodları üretilecektir.
Hızlı Ve Kolay: Geotrust Ssl Sertifikası
Her ölçekteki kuruluş için online işlemlerinin güvenliğini daha düşük maliyetle en üst düzeyde sunmayı amaçlayan geotrust ssl sertifikası, 256 bit ssl şifrelemeye olanak tanır ve kimlik doğrulama seviyesine bağlı olarak bir dizi gerçek site mühürü içerir.
geotrust ssl sertifikası işlemlerinin daha kolay halledilebilmesi için tüm ssl / tls sertifikalarının tek bir yerde toplayan bir sertifika yönetim konsolu bulunmaktadır.
Geotrust SSL Sertifikası Edinmenin Faydaları
1. Kolay Kayıt Yapabilme: Sertifika için kaydolma aşamasında bilgiler girildikten sonra uygun şekilde sertifika imzalama talebini (csr) göndermek gerekmektedir. Yaptığınız işlemlerin bilgileri güvenlik merkezinde saklanır. Böylece yenileme ve sonraki siparişler için bu bilgileri tekrar girmenize gerek kalmaz.
2. Hızlı Düzenleme Yapabilme: Kayıt işlemi tamamladığında kimlik doğrulama işlemi başlar. Daima daha sonra geri dönüp Sertifika İmzalama talebinizi (CSR) gönderebilirsiniz. Kimlik doğrulama süreci otomatikleştirildiğinden ilerleme hızlıca gerçekleşmektedir.
3. Geotrust SSL Asistanı: Bu asistan sayesinde CSR otomatik olarak oluşturulur ve daha sonra sertifikanızı kurar.
Sertifika Yönetimi
Sertifikalarınızı yönetmek web sitenizin güvenliğini sağlamak için çok önemlidir. Herhangi bir SSL Sertifikası edindiğinizde otomatik olarak etikinleşir. Yapabileceğiniz işlemler şöyledir;
-Yönetmek
-Satın alma
-Yeniden yayınlama
-Yenileme
Rapid Ssl Sertifikası Ve Özellikleri
Rapid SSL Sertifikası Nedir?
SSL sertifikaları, internet sitesiyle sunucu arasındaki veri transfer işlemlerinde; verilerin şifrelenmesi yoluyla, veri güvenliğini sağlar. Rapid SSL; GeoTrust’ın sahibi olduğu, SSL sertifika satış platformlarındandır.
Rapid SSL Sertifikasının Özellikleri ve Avantajları
Rapid SSL’nin sıkça tercih edilen bir SSL sağlayıcısı olmasının en önemli sebebi, fiyatlarının uygun olmasıdır. Rapid SSL; son derece uygun fiyatlara, yüksek kalitelerde SSL sertifikaları sunar.
SSL konusunda en uygun fiyatlara sahip olmasının yanında, kullanıcıya 30 günlük deneme sürümü hakkı tanımaktadır. Bu 1 aylık süre boyunca da, kullanıcıya para iade garantisi vermektedir.
Rapid SSL aynı zamanda, en hızlı SSL sertifikası imzalayan şirkettir. Genellikle 128 ya da 256 bit olarak imzalanan Rapid SSL sertifikası hemen teslim edilmektedir. Tarayıcıların %99’unca tanınmaktadır. Oldukça düşük ücretleri ile, özellikle başlangıç seviyesindeki siteler için çok ideal olduğu söylenebilir.
Rapid SSL Sertifikası ve Güvenilirlik
Rapid SSL, yıllardır piyasanın içerisinde yer almakta olan bir şirkettir. GeoTrust ve Symantec’in güvencesi altındadır. Rapid SSL Checker kontrol aracı; Rapid SSL sertifikası kurulumundan ve sorunsuz çalıştığından emin olabilmeyi sağlar.
Signec Ssl Sertifikalarıyla İle Tam Güvenlik
Sitelerin güvenilir olduğu signsec ssl sertifikaları ile kanıtlanmaktadır. Kaliteli özelliklere sahip olan bu sertifika, güvenlidir. Dünyada bu konuda esas alınan standartlara sahiptir. Özellikle ticari amaçlarla yayın yapan siteler için idealdir.
Signec SSL Sertifikalarının Avantajları
Birçok avantaj sunan signsec ssl sertifikası güvenliği sağlamanın en etkili yoludur. Yoğun güvenlik protokollerine sahiptir. İnternet sitelerinde gezinen kimselerin gizliliğinin korunması adına büyük avantajlara sahiptir. Bu sertifika, sitenin genel yapısıyla uyumludur. Siteye girişlerde bağlantı hatalarına neden olmaz. Günümüzde kullanılan tüm tarayıcılar tarafından tanınabilir.
Signec SSL sertifikası, siteye ait domain ve alt domainlerde gerçek bir koruma sağlar. Kötü niyetli kullanımları engeller. Site ziyaretçilerinin güvenle gezinti yapmasına olanak tanır.Aynı zamanda uygun fiyatlıdır. Tüm bu avantajları sunan SSL sertifikalarına en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.
Signec SSL Sertifikalarının Kullanım Alanları
Signec SSL sertifikaları, işletmelerin e ticaret sitelerine güvenle uygulanmaktadır. Günümüzde kaliteli ve güvenli olarak tanınan birçok e-ticaret sitesinde tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra bireysel amaçlı sitelerde de rahatlıkla kullanılmaktadır. Bu sertifika, her türlü sitenin güvenliği için değer taşımaktadır.
Ssl Sertifika
Web sitesi sahipleri, çevrimiçi şirketler, internet sitesi ziyaretçileri, çevrimiçi ödeme portallarını kullanan şahıslar, hasılı internette bir şeyler yapmış derhal herkes HTTPS ve SSL Sertifikaları hususları ile ilgili bilgili olması gereklidir.Bu terimler yöntem olmayan eleman için bir miktar karışık olabilir fakat siber güvenlik farkındalığı bütün web kullanıcı için tek mecburiyet durumunu almıştır; bilhassa de sıklıkla karşılaşılan siber saldırılar ve kötü niyetli yazılımlar hesaba katıldığında. Bir sayfada SSL olup bulunmadığı adres çubuğundaki kilit ikonundan anlaşılır.
SSL tarzına bağlı olarak, adres arama çubuğu yeşil renkli de olabilmektedir.
Ayriyeten adresin başında “https://” olarak değil, “https://” olarak yazar. HTTP (Hypertext Aktarım Protocol) istemci-server modeli içinde gerçekleşen tek program katmanı talep-cevap protokolüdür. İstemci vazifesini gören tek internet tarayıcısı tek HTTP talebini servera iletir, server da bu iletiye cevaplar. Basit kelimelerle anlatacak olursak, bu hiper metin belgelerini World Wide Web’de, yani www’de tek kaynaktan tek amaca sevk etmek için sarf edilen standart protokoldür.
Bu protokol her ne kadar uzun tarih boyunca kullanılıyor olsa da, http defa güvenilir değildir. HTTP vakit içinde HTTPS’e dönüşmüştür. HTTPS tek bilgisayar şebekesi içindeki güvenilir etkileşim için internette en fazla sarf edilen protokoldür. Bu protokolde etkileşim SSL (Secure Sockets Layer) ya da TLS (Transport Layer Security) ile kriptolanmış tek bağlantı üstünden olur. HTTPS ziyaret edilen internet sitesini onaylar ve alış veriş halindeki verinin gizliliğini ve bütünlüğünü korur.
Siber suçlular bu bilgileri man-in-the-middle (MitM) saldırılarıyla ele geçirmeye çalışır.Önceleri HTTPS irtibatlar genellikle yanlızca titiz işlemler, e-ticaret ve ödeme işlemleri ve e-posta iletişimi için kullanılıyordu. Sonraları her tür internet sitesi sayfa özgünlüklerini savunmak ve saklılığı sağlamak emeliyle HTTPS kullanmaya başladı.
HTTPS şu lâhza devasa tek genel doğrulusunda seçenek edilmekte. Google da HTTPS sayfalara arama neticeleri sayfalarında henüz üst sıralarda yer sağlıyor.
SSL Sertifika Çeşitleri;
symantec ssl sertifikaları
signsec ssl sertifikaları
cpanel ssl sertifikası
rapid ssl sertifikası
geotrust ssl sertifikası
comodo ssl sertifikası
SSL Olmasının Önemi
SSL internet server’i ile misafirlerin internet tarayıcısı arasında kriptolanmış tek etkileşim yaratarak kalifiye, titiz ya da saklı bütün bulguların muhtelif siber saldırılara maruz kalmadan güvenilir tek şeklinde iletilmesini sağlıyor.
Bir internet sitesinde ihtiyaç duyulan symantec ssl sertifikası bulunduğu takdirde, internet tarayıcısı ve internet sitesinin sunucusu arasında gidip gelen bütün bulgular kriptolanır ve bu bulguyu tekilce internet sitesinin sahibi görebilir.
E-ticaret firmaları için çevrimiçi güvenlik olmazsa olmaz tek olgudur; güvenlik eksikliği ilk olarak iş kayıbı, emniyet ve haysiyet kayıbı ve yasal yaptırımlar olmak suretiyle çoğu ciddi neticeye yol açar. Bunu engellemek için atılacak ilk ismim internet sitesi için tek SSL sertifikası edinmektir. Bu her ne kadar çoktan harcama mananına ileriki olsa da, e-ticaret firmaları bu güvenlik önlemleri olmaksızın varlıklarını meselesiz tek şeklinde sürdüremezler.
SSL tüketimine geçmeyen şirketler, internet sitelerini ziyaret eden müşterilerinin güvenlik ile ilgili gittikçe daha çok kaygılarının olması hasebiyle başarısız olup kapanmıştır.
SSL ürünleri değişiklikler göstermiştir. SSL sertifikaları yetki sahibi müessesenin alan ismini ve kuruluşu onaylamasından ardından verilir. 0 Mobil Ahenkli SSL sertifikası GeoTrust Quick SSL Premium ürünü ile başlamanızı tavsiye ederiz.
SSL sertifikalarındaki ayrıntılar
SSL sertifikaları yasal olarak yetki sahibi şahıslar ya da kurumlar/kuruluşlar doğrulusunda verilir.
Bu sertifikalarda çoğunlukla şu detaylar olur: Sayfanın güvenilir olup bulunmadığı, geçerli tek sertifikasının olup bulunmadığı, bağlantısının güvenilir olup bulunmadığı ve güvenilir kaynakları kullanıp kullanmadığı.
Bunun yanında sertifikanın hangi gaye ile alındığı, kime verileceği, kim doğrulusunda verildiği, geçerlilik müddeti, nihai kullanım tarihi gibi bulgular de bulunur.
SSL sertifikasında olan başka detaylar arasında alan ismi, şirket ismi, adres, kent, eyalet, ülke, sertifikanın tarzı, sarf edilen protokol (ör: TLS 1.2), anahtar değişimi ve sertifikada sarf edilen şifre olabilir. İmza algoritması, imza sağlama algoritması, ortak anahtar kıymet ve sertifika vaziyeti da sertifika içerisinde tespit edilen ayrıntılardandır. IHS‘den alacağınız bütün sertifikalarda fiyatsız takviye ve kurulum hizmetinden faydalanabilirsiniz.
Sertifika farklılıkları ( symantec ssl sertifikaları , signsec ssl sertifikaları , cpanel ssl sertifikası, rapid ssl sertifikası, geotrust ssl sertifikası, comodo ssl sertifikası ) şirket farklılıklarından dolayı fiyat olarak da farklılık gösterir. Onun dışında bazı performans ve güvenlik farklılıkları da söz konusudur. En yaygını sysmactec ssl sertifikaları dır. Popüler kültürde kendine büyük bir yer edinen sysmactec, ssl güvence ticaret sitelerinde ilk başta yerini alıyor. Bu listede ise ikinci sıra signsec ssl sertifikaları ‘na ait.
SSL sertifikası onayı
Bir tarayıcı tek internet sitesi için HTTPS bağlantı talep ettiğinde, o sitenin sertifikasını çağırıp hala geçerli olup olmadığını denetler. Ayrıca sertifikanın tek köke bağlı olup olmadığını, yetki sahibi kuruluşun verilen siteden farklı tek site doğrulusunda kullanılıp kullanılmadığını da denetler.
Bu kontrollerden rastgele biri neticenin de negatif cevap elde ederse, tarayıcı nihai kullanıcıya tek ikaz iletisi gösterir. Tarayıcı yetkilileri yetki sahibi sertifika kuruluşlarının itibarına bu nedenden dolayı devasa ehemmiyet verir ve emniyet sarsıcı haller yaşandığı takdirde o yetki sahibi kuruluşları cezalandırır. Güvenilmeyen yetki sahibi kuruluşları da önler.
Alan İsmi Sertifikasyon Sertifikası
Bu sertifika yetki sahibi müessesenin tekilce tek şirketin/kuruluşun alan ismini onaylamasından ardından verilir.
Yetkili müessese tekilce WHOIS kaydını denetleyerek alan isiminin sahibini teyit eder ve sertifikayı bunun üstüne verir.
Alan ismi sertifikasyon sertifikaları başka sertifikalardan henüz ucuzdur fakat daha az oranda sigorta verir.
Web Sunucusu Sertifikasyon Sertifikası
Web sunucusu sertifikasyon sertifikası internet sunucularını, e-posta sunucularını ve dosya transferlerini savunma altına alabilmek için tüketilir.
Yeşil Adres Çubuğu Sertifikası
Yetkili kurumlar firması ve yetkilendirmeyi onayladıktan ardından tek yeşil adres sertifikası verir.
Bu sertifika adres çubuğunu yeşil yapar ve internet sitesinin ziyaretçilerine ve müşterilerine daha çok emniyet aşılar.
Wildcard Sertifikası
Wildcard SSL sertifikası tek alan ismini ve hudutsuz sayıda alt alan ismini yalnızca tek bir sertifika altında savunma altına alabilmek için tüketilir.
Birleşik Etkileşim (UC ya da SAN) Sertifikası
UC ya da SAN sertifikaları ansızın defa alan ismini savunma altına alabilmek için sarfedilen tek tür internet sunucusu sertifikasyon sertifikasıdır.
Kod Imza atma Sertifikası
Kod imza atma sertifikası tamamen kod bütünlüğünü sağlamak için tercih edilir.
Kullanıcıya çalıştırılabilir tek kodu dijital olarak imzalayarak yazarlığı / sahipliği sertifikasyon olanağı verir. Ayrıca kodun savunma altına alındığını ve hiçbir kötü niyetli varlık doğrulusunda değiştirilmediğini garanti eder.
E-ticaretle uğraşan herkesin tek SSL sertifikası edinerek internet sitesinin güvenliğini sağlaması ve ziyaretçilerinin/müşterilerinin saklı verilerini koruması lazım olur. Yukarıda da bahsedildiği emeliyle, SSL sertifikalarının çoğu yararı yer almaktadır ve kuruluşların kendileri için makul SSL sertifikasının hangisi olduğunu belirleyip bu sertifikayı emin ve muteber tek yetki sahibi kurumdan edinmesi defa ehemmiyetlidir. Özet olarak bir web sitesi için SSL güvenliği günümüzde olmazsa olmazdır.
Symantec Ssl Sertifikaları Nedir? Symantec Ssl Sertifikalarının Özellikleri Nelerdir?
Başlangıç seviyesi için uygun olan ve tek bir domain için kullanılan sertifikaya symantec ssl sertifikaları denir.
Symantec SSL Sertifikalarının Özellikleri Nelerdir?
Symantec ssl sertifikalarının 4 tane özelliği vardır. Bunlar;
1)Symantec SSL Sertifikaları, Google sıralamalarında yükselme olanağı sağlar.
2)Bu sertifikalar, güçlü şifreleme olanağı sağlar.
3)Söz konusu sertifikalar, 0 tarayıcı desteği sağlar.
4)Symantec SSL Sertifikaları, web sitelerini ziyaret edenler için tam anlamı ile güvenlik sağlar.
1)Symantec SSL Sertifikaları, Google sıralamalarında yükselme olanağı sağlar.
Arama motoru devi Google, Symantec SSL Sertifikalarına sahip olan web sitelerine her zaman öncelik tanır ve bu web sitelerinin üst sıralarda yer almasını sağlar.
2)Bu sertifikalar, güçlü şifreleme olanağı sağlar.
Symantec SSL Sertifikaları, web siteleri üzerinden yapılan veri transferlerinin güçlü şifreleme sayesinde güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar.
3)Söz konusu sertifikalar, 0 tarayıcı desteği sağlar.
Symantec SSL Sertifikaları, tüm web tarayıcılarında geçerli bir sertifika olmakla birlikte tüm web tarayıcılarında güvenli bir biçimde kullanılır.
4)Symantec SSL Sertifikaları, web sitelerini ziyaret edenler için tam anlamı ile güvenlik sağlar.
Symantec SSL Sertifikaları sayesinde, web sitelerini ziyaret edenler güvenli bir şekilde veri transferi gerçekleştirirler.
Veri Güvenliğinize Önem Veriyorsanız: Comodo Ssl Sertifikası
SSL, web sunucusu ve tarayıcı arasında şifreli bağlantılar kurmaya yarayan ve web sunucusu ve tarayıcı arasında gerçekleşen tüm iletişimin şifrelenmesini, dolayısıyla özel ve güvenilir kalmasını sağlayan standart bir güvenlik protokolüdür.
SSL sertifikası ise milyonlarca web siteleri aracılığıyla çevrimiçi olarak iletilen tüm iletişimi ve verileri korumak için kullanılan bir standart olarak bilinmektedir.
Comodo SSL Sertifikası Nedir?
comodo ssl sertifikası, çevrimiçi olarak iş yapan bir işletmenin müşteriye ait işlemlerini korumasının en hızlı ve en uygun maliyetli yoludur. comodo ssl sertifikası hem düşük maliyetli hem de küçük ve orta ölçekli işletmeler için faydaları fazla bir pakete sahiptir. Bu sertifika ile yüksek güvenlik seviyelerinde işinizi korurken, müşterinin güvenini de kazanacak ve satış işlemlerini arttırabilirsiniz.
Mesela müşteri bu konudan emin olmak istediği zaman, comodo ssl sertifikasına sahip web sitenizde fare imlecini mühür işaretinin üzerine getirdiğinde işletme bilgilerinizi görebilmektedir. En yüksek güvenlik olan seviyesine sahip ile 256 şifrelenmektedir. Güvenlik oranı %99 lara kadar ulaşmıştır ve özel müşteri desteği bulunmaktadır.