fbpx

Sunucu

Sunucu İhtiyaçlarınıza En İyi Server Çözümleri Sunucu Yeri'nde. Yönetim Dahil, Üst Segment Sunucular Türkiye ve Yurtdışı Lokasyonlu Veri Merkezlerimiz İle Türkiye'nin Hosting Firması Olarak Bizi Gönül Rahatlığıyla Tercih Edebilirsiniz.

Dedicated Sunucu Kiralama

Bir şirket ya da tek bir kullanıcı adına ayrılan paylaşımsız internet sunucusuna dedicated server denir. Kullanım hakları ise tek bir şirket ya da kuruma ait değildir. Paylaşımlı sunuculardan bu noktada ayrılır. Bu sunucunun tam olarak bir Türkçe karşılığı olmasa da Fiziksel/ Paylaşımsız sunucu olarak tercüme edilebilir. Bu şekilde bir sunucuya sahip olduğunuzda ram, işlemci, disk, bant genişliği gibi kaynakların tamamı sizin kullanımınızdadır. Web sitenizi paylaşımlı sunucular üzerinden barındırdığınızda gelen trafik arttıkça kaynaklarınız üzerindeki yükte artar. Sonuç olarak web siteniz yavaşlar hatta durma noktasına gelir.

SSD Sunucu Kiralama

Büyük küçük ölçekli bütün işletmeler için internet sitesi en önemli şeylerden biridir. İş kurma fikirlerinin büyük bir kısmı internet siteleri ile bağlantılı olmaktadır. Site kurarken en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri sitenin başarılı, güçlü bir alt yapı ile kurulması. Bir internet sitesinde başarı yakalamak için en önemli şeylerden biri hızdır ve hız için SSD sunucu önemli bir etkendir. Siteyi kullananlara akıcı ve sorunsuz bir site kullanımı sağlamak için mutlaka SSD sunucuların çok iyi olması gerekiyor. Yüksek performanslı hızlı SSD sunucu çözümleri sunan hosting firmalarının başında Sunucu Yeri olarak biz gelmekteyiz.

VPS / VDS Sunucu Kiralama

Sanallaştırılmış sunucu anlamına gelen vps ve vds sunucular, teknik olarak özel sanallaştırılmış barındırma anlamlarına gelir. Yani bir sunucu özel programlar kullanarak kendinden daha küçük sunuculara bölünerek oluşur. Web hosting çözümlerinin yetmediği, fiziksel sunucu maliyetlerinin yüksek geldiği durumlar için en ekonomik bir çözümdür. Web sitenizin ziyaretçi sayısı artmaya başladığında sitenizi barındırdığınız web hosting sitenizin ihtiyaçlarına karşılık veremez hale gelir. Bu durumda mecut web sitenizi veya mobil uygulamanızı VDS sunucu veya VPS sunucu çözümlerinden birini seçebilirsiniz. 

Sunucu Hizmetlerimiz

Bünyelerindeki verilerin kullanıcılarına online olarak ulaştırılmalarını sağlayan sunucular, bilgi teknolojilerinin ve internet servis sağlayıcılarının en önemli alt yapı bileşenidir. Teorikte kişisel bilgisayarlar ile aynı özelliklere sahiptir. Ancak işlevsel olarak özel yazılımsal ve donanımsal özellikleri bulunur. Türkiye’nin önde gelen sunucu firması olan SunucuYeri olarak aşağıdaki hizmetleri sunmaktayız.

Dedicated Server Nedir?

Bir şirket ya da tek bir kullanıcı adına ayrılan paylaşımsız internet sunucusuna dedicated server deniliyor. Kullanım hakları ise tek bir şirket ya da kuruma ait değildir. Paylaşımlı sunuculardan bu noktada ayrılır. Bu sunucunun tam olarak bir Türkçe karşılığı olmasa da Fiziksel/ Paylaşımsız sunucu olarak tercüme edilebilir. Bu şekilde bir sunucuya sahip olduğunuzda ram, işlemci, disk, bant genişliği gibi kaynakların tamamı sizin kullanımınızdadır. Wep sitenizi paylaşımlı sunucular üzerinden barındırdığınızda gelen trafik arttıkça kaynaklarınız üzerindeki yükte artar. Sonuç olarak web siteniz yavaşlar hatta durma noktasına gelir.

Dedicated (Server) Sunucu Türleri Nelerdir?

Başlangıç Seviye Sunucu: Bu sunucular tek işlemcili olarak servis edilir. Web sitesi trafiğinin ve kaynak ihtiyaçlarının arttığı durumlarda yüksek performans elde etmek için tercih edilir.

Yüksek Performanslı Sunucu: Başlangıç seviyesi server yetersiz kaldığında yüksek oranlarda trafiğe sahip web sitelerinde kullanılır. Sanallaştırma içinde uygun bir kiralık sunucu hizmetidir ve çift işlemcilidir. Donanımsal raid kartı bulunur.

Bantwidth Sunucu: Video, mp3 formatları kullanan canlı yayın yapan web sitelerinin kullandığı dedicated sunucu türüdür.

E- Mail Sunucusu: Alıcı ve gönderici tarafından iletilen e-postaların bir sunucudan diğerine ulaştırılması için kullanılır. Ücretli ya da ücretsiz yazılımları bulunur.

Aplication Sunucu: Uygulama geliştiricilerin, kurumsal kullanıcıların CRM, ERP çözümleri için tercih ettikleri sunucudur. PHP ve .net uygulama sık rastlanan örneklerindendir.

Database Sunucusu: MS SQL, SQL gibi veri tabanları üzerinde çalışmalar gerçekleştiren kullanıcılar için uygun performans sunan serverdir. Uygulama sunucuları bu grupta yer alır.

Server Mirroring Sunucu: Aynı yapılandırmayı paylaşan farklı iki sunuya yansıtılması prensibine dayalı çalışma sistemine sahip sunucudur. Sunucular arasın eşitleme 3. Parti yazılımlar ile yapılabilir.

Bu sunuculara sahip olunduğunda sunucuların tüm saklama alanı kullanıcısına aittir. Barındırma ve saklama alanı konusunda sorunlar yaşanmaz. Paylaşımsız olan sunucuların saklama alanı kullanıcısının belirlediği şekilde kullanılır.

Sunucular kendi aralarında birden fazla çeşitliliğe ve özelliğe sahiptir. Bunlardan biri de VDS olarak tabir edilen sunuculardır. Peki VDS sunucu nedir? Bu cevabı önemli olan bir sorudur. Virtual Dedicated Server kelimesinin kısaltılmışı olarak VDS tabiri kullanılmaktadır. VDS sunucunun kullanım tasarrufunun bütünün kullanıcıya ait olmaktadır. Bu bakımdan özel bir sanal sunucu hizmeti olma özelliği barındırmaktadır.

Sitenizin gelişmesi ve ziyaretçi sayısı artmasıyla birlikte artık, sitenizi barındırdığınız hosting paketi yetersiz kalır. Bunun neticesinde de sitenizin gereksinimlerine karşılık vermeyerek kaynaklar yetersiz kalabilmektedir. Böyle bir durumda sizin için en ideal çözüm olarak VDS paketlerini sitenizi taşımanızdır. Bu sayede siteniz çok daha iyi bir varlık gösterir.

VPS ve VDS Sunucu Nedir?

Sanallaştırılmış sunucu anlamına gelen bu sunucular, teknik olarak özel paylaşımlı sunucu anlamlarına gelir. Yani bir sunucu özel programlar kullanarak kendinden daha küçük sunuculara bölünmesidir. Küçük parçalara bölünen sunucular aynı özelliklere sahiptir. Web sitenizin ziyaretçi sayısı artmaya başladığında gelişir. Sitenizi barındırdığınız hosting sitenizin ihtiyaçlarına karşılık veremez hale gelir. Bu durumda VDS & VPS paketlerine sitenizi taşımanız gerekli olacaktır.

  • Bölünme işlemine giren sunucunun yazılımsal olarak bölünmesi ile vps sunucu ortaya çıkar. Ortaya çıkan sunucular ana sunucuya bağlı olarak çalışır. Doğal olarak ana sunucunun işletim sistemini kullanırlar. Paylaşımlar yazılımsal olarak elde edilir. Bu nedenle parçacıklara ayrılan sunucularda herhangi bir sorun olduğunda tüm sunucular etkilenir. Ana sunucu bu sunuculara atadığı RAM miktarını kullanıma göre diğer VPS’ler arasında paylaştırır. Bu sunucular ayrı ayrı olsa da bölündükleri ana sunucuya bağlıdır.
  • Sunucunun donanımsal olarak bölünmesi ile vds sunucu ortaya çıkar. İşlem sonunda bu sunucular birbirinden bağımsız olarak istedikleri işletim sistemini kullanabilir. Bir sunucuya atanan bir özellik diğer sunucular tarafından kullanılmaz. Ana sunucuda bir problem olsa diğer sunucular durumdan etkilenmeyecektir.

VPS ve VDS Arasındaki Farklar

VPS Sunucu ve VDS Sunucu genelde birbirleri ile karıştırılan sunucu tipleridir. Aslında ortak noktaları fiziksel sunuculara göre fiyatlarının ekonomik olmasıdır.

  • VDS sanallaştırmanın yeni başladığı zamanlarda ortaya çıkmıştır. Ancak kullanımı popüler değildir. VPS ise sonraki dönemlerde çıkar. Kısa zamanda geniş kitlelere yayılır.
  • Kaynakları bir arada toplayan vps sunucu yazılımı her sunucu için eşit olarak paylaştırıyor. Bazı sınırları olsa da donanımın barındırabileceğinden daha çok yük almasına imkan tanıyor. Aynı sunucu üzerinden aynı özelliğe sahip siteler donanımları paylaşımlı olarak kullanmaktadır. Diğer siteler ihtiyaç durumunda sizin kaynaklarınızı kullanabiliyor. Sizin sitenizde bazı ihtiyaçları sonucunda diğer sitelerin kaynaklarını etkilemektedir. VDS de site içinde kaynaklar donanımsal olarak ayrılmıştır. Ayarlanmış olarak paylaştırılır. Donanımın gerçek kapasitesini aşamaz. Aynı zamanda bu donanım diğer sunucular ile paylaştırılamaz.
  • VPS üzerinden sanal sunucuya bir işlemci çekirdeği atanmaktadır. Diğer sanal sunucular ile paylaştırılan bu çekirdek 4000 Mhz hızında olabilir. Bu çekirdek birkaç sunucu tarafından kullanılır. 2000 Mhz gibi bir değerin belirlenebileceği vds sunucu üzerinde ise kaynak sabit ve nettir. Paylaşılması mümkün değildir.
  • VDS’in temeldeki avantajı trafiğe bakılmadan sunucuda herhangi gecikme yaşanmamasıdır. VPS ise sınırlı kapasitede donanıma kurulabilir. VDS bu nedenle daha pahalıdır. Düşük ölçekli kullanıcılar için VPS yeterli olacaktır.

VDS Sunucunun Sahip Olduğu Özellikler

VDS Sunucuların her birinin üzerinde, kendisine ait durumda olan donanım bileşenleri bulunur. Bu donanım bileşenleri ise VDS sunucularda ayrı olarak yer alır haldedir. Her biri önemli görev üstlenen bu bileşenler üzerinde birbirinden bağımsız işletim sistemi barındırır. Bunun beraberinde sunucu yazılımları da içerirler.

Sitelerinizi, satın almış olduğunuz VDS sunucuya kolaylıkla taşımanız mümkün olabilmektedir. Böylelikle VDS sunucu hizmetlerinin kalitesinden rahatlıkla faydalanma imkânınız söz konusudur. VDS sunucuyu satın alma işlemini tamamladıktan sonra ise otomatik olarak kurulum başlar. Başlamış olan VDS kurulumu ise yaklaşık 10 dakika kadar kısa bir süre içerisinde tamamlanır. Olası bir sorunda halinde ise büyük bir kolaylıkla yardım almanız mümkün olmaktadır.

SSD VDS Bulut Sunucular Nedir?

Yüksek performanslı sunucu yapıları olarak tanımlanabilecek olan ssd sunucu sitelerinizin daha hızlı bir şekilde açılmasını sağlar. Bu şekilde Google sıralamalarında en üstte sıralanabilirsiniz. SSD disk ürünlerinde güvenlik çok önemlidir. Mekanik disklerden oldukça farklı olan bu sunucular, datalarını NANS Flash yongalarda saklar.

SSD VDS Bulut Sunucuların Faydaları Nelerdir?

  • SSD diskler bilinen hdd’lerden farklı bir çalışma prensibine sahiptirler. Klasik hdd’ler mekanik bir çalışma prensibine sahipken SSD diskler katı halde ve ram mantığı ile çalışmaktadır. Buda sunucuların veriyi okuma hızlarını ortalama 20 kat hızlandırmaktadır.
  • Taşınabilir bellek ya da RAM mantığı ile çalışması ısınma sorunlarınında ortadan kalkmasını sağlar.
  • Yapısı itibari ile SATA HDD ve SAS’a göre okuma ve yazma aşamalarında çok daha yüksek performans sağlar.
  • Düşük maliyet ile düşük ram kullanan web hizmetlerinde SSD sanal sunucular yer alır. Bu da ekonomik bir seçim olmasının yanında talep edilen sistemi karşılayacak değere sahip kullanımlar elde etmenize imkan verir.
  • SSD sunucu kullananlar Google sıralamalarında rakiplerine nazaran, daha hızlı bir şekilde indekslenir.
  • Performans açısından ssd sunucu kullanımları gözle görülen artışlar sağlar.

Cloud (Bulut) Sunucular Nedir?

İşlemci, bellek gibi kaynakların sanal bir kaynak havuzu içerisinden temin edilmesine cloud sunucu denilmektedir. Cloud yani bulut sunucularda kaynaklarının güncellenmesi anlık olarak gerçekleştirilebilir. Kullanım ise saatlik olarak ücretlendirilir. Veri merkezi bağımlılığı bulunmaz. Sanallaştırma teknolojisi olarak kullanılır. Kullanım açısından diğer sunucu modellerinden hiçbir farkı yoktur. Cloud sunucular benzer sistemlere göre pek çok avantajı bulunur.

Cloud (Bulut) Sunucuların Avantajları

  • Bulut sunucular donanımsal arızalardan etkilenmezsiniz. Sunucunuz tüm kaynakları sanallaştırır. Sekiz işlemcili bir sunucuya sahip olduğunuzu varsayalım. Bulut sunucu binlerce sanal işlemcinin hazır olduğu bir havuzdan sekiz adedi sizin sunucunuzu çalıştırmak için atanacaktır. Bunlardan birinde sanal bir arıza oluşur ise havuzdan yeni bir tanesi çok kısa bir süre içinde görevlendirilir.
  • Cloud sunucular dedicated sunuculara kıyasla daha ekonomik fiyatlarla sahip olunabilmektedir.
  • Normal şartlarda sadece birkaç sunucunun sığabileceği kabin alanlarına bulut sunucusu ile binlerce sunucu sığdırılabilir.
  • Yüksek performans ile çalışmalar yapılır. Sanal donanımların bulunan bulut sunucuları yüklü gelen yazılımları ile daha verimlidir.
  • Tüm cloud sunucu sistemleri için veri kaybı ihtimali neredeyse hiç denecek kadar azdır.

Sanal Sunucu Nedir?

Farklı sanallaştırma programları kullanarak fiziksel makinelerin parçalar haline ayrılıp kullanıcılarının isteklerine göre düzenlenen sunuculara sanal sunucu denilmektedir. Proje bazında ihtiyaç olan kaynakların en ideal şekilde tedarik edilmesini sağlar. Bir diğer ismi VDS olarak ta bilinir. Aynı sürücü üzerinde olsalar bile birbirlerinden izole bir şekilde ayrılırlar. Sistem içerisindeki sanal sunucular diğerleri ile etkileşim içerisinde olmaz. Tüm sunucuların kendine ait donanım alt yapıları bulunur. Ayrıca kendilerine ait tanınmış bir IP adresleri vardır.

Tamamı fiziksel sunucular üzerinde barınan sanal sunucu çeşitleri, fiziksel sunucular ile yapılan her şeyi yapar. Bu da fiziksel sunucuların yüksek maliyetlerinden kurtularak projelerinizi daha ekonomik sunucular üzerinden yapmanıza imkan verir. Özellikle yüksek hat hızı isteyen işlemler için kullanılmaktadır. Küçük ve orta ölçekli işletmelerde daha çok tercih edilir.

Sunucu Barındırma (Co-Location) Nedir?

Co Location olarak ta bilinen sunucu barındırma hizmeti, hali hazırda sahibi oluğunuz var olan fiziksel sunucuların yüksek güvenlikli ve yüksek hızlara sahip veri merkezlerini barındırılmasıdır. Yüksek teknolojik alt yapısına sahip ileri seviye güvenlik içeren yapılar firmalar tarafından kurulan veri merkezleridir. Bu yapılar tüm bilgilerinizi güvenli ortamlarda tutar. Bu şekilde herhangi bir kesintiye uğramazsınız.

Kendi alt yapınız ile bu tür avantajlar sağlamak maliyetli çalışmalar barındırır. İşletmeniz yerine bu alt yapıyı kuran firmalar uygun maliyetlerle bu hizmetleri sunmaktadır. Alınacak bu sunucu barındırma hizmetleri ile tüm değişiklikleri yapabilirsiniz. Ayrıca sunucunuz ile ilgili raporları da alabilirsiniz.

Sunucu Barındırma (Co-Location) Faydaları?

  • Fiziksel sunucuların hazır bir veri merkezinde (Data-center) barındırılması, data center kurulma maliyeti yanında komik rakamlarda kalır.
  • Onarım ve bakım masraflarından kurtulursunuz.
  • Alt yapı sorunları ile uğraşmaz. Sadece uygulamalarınız ile ilgilenirsiniz. Bu da verimliliğinizi artırmanızı sağlar.
  • Kesintisiz enerji ihtiyacı, ısınan sunucuların sürekli soğuk kalabilmesi için gerekli iklimlendirme maliyetiniz olmaz.
  • Yedekli bir alt yapı ve yüksek verim hızı elde edersiniz.
  • Hem fiziksel hem de sanal bir güvenlik elde edilerek veri güvenliği artırılır.
  • Firmanın size sağlayacağı güven ve vereceği hizmet kalitesi bu hizmetleri alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biridir.

Kendi alt yapınız ile bu tür avantajlar sağlamak maliyetli çalışmalar barındırır. İşletmeniz yerine bu alt yapıyı kuran Sunucu Yeri uygun maliyetlerle bu hizmetleri sunmaktadır. Alınacak sunucu barındırma hizmetleri ile tüm değişiklikleri yapabilirsiniz. Ayrıca sunucunuz ile ilgili raporları da alabilirsiniz.

Sunucu Lisansı Nedir?

Web erişim panellerini- sunucularını ve işletim sistemlerini daha verimli hale getiren eklentilerin yasal olmasını sağlayan keylere sunucu lisanları denilir. Web hizmetlerinde kontrol panel lisansı olarak tabir edilen bu hizmetler, lisans olmadığında deneme süresinin tamamlanması ile kullanıma erişim sağlanmaz. Sunucu ve hosting panellerinde kullanılan bu lisanslar ile server yönetimi kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu lisanslar ile;

  • Hazır web scriptlerini hostinginize otomatik olarak yükleyebilir.
  • Yayınlanacak web sitesi için gerekli alan adı ve dns işlemlerini yönetebilir.
  • E-Mail adreslerininin açılması ve düzenlemesi yapılabilir.
  • Kullanılacak veri tabanları açılıp düzenlenebilir.
  • Sistemin dengeli bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Yayınladığınız web sitelerinin kaynaklarını orantılı şekilde dağıtılması yapılabilir.

Bilgi teknolojilerinin temelini oluşturan sunucular günümüzde kullanıcılarının yaşamlarının önemli bir parçası olmuştur. Kendilerine dijital dünyada yer edinmeye çalışan ve sistemleri için kesintisiz hizmet almak isteyen firmalar pek çok maliyetten kurtulmak için bu sistemleri tercih etmektedir. Bu şekilde tüm verilerin ve alt yapıların dış saldırılara karşı güvence altına alınmış olacaktır.

Dedicated Server

Bireysel ya da şirketler açısından özel olarak ayrılmış paylaşımsız internet sunucusuna dedicated server denmektedir. Bu sistemin kullanım hakları yalnızca bir firmada ya da tek bir kişide bulunmaktadır. Paylaşımlı olarak kullanılan sunuculardan farkı da zaten burada ortaya çıkıyor. Türkçe olarak tam bir cevabı bulunmasa dahi fiziksel sunucu ismiyle telaffuz etmek mümkün.

Dedicated Server Farkı

Genelde veri merkez ve hosting firmaları müşterileri için farklı sunucu hizmetleri sağlamaktadır. Bunlardan biri paylaşımlar diğeri ise paylaşımsız yani dedicated server çeşitleridir. Paylaşımı olan sunucularda yalnızca tek bir şirket kullanımı bulunmaz. Bu sunucuların içerisinde birden çok şirketin verileri yer almaktadır.

Yani paylaşımlı sunucularda RAM ile disk alanı gibi etmenler ortak şekilde kullanılmaktadır. Paylaşımsız sunucularda ise bu tamamen kişiselleştirilmiş bir imkan tanır. Burada işlemci ve RAM ile disk alanı yalnızca bir bireye ya da tek bir firmaya ayrılmıştır. Böylece iş kapasitesi ve hacmi yüksek olan firmalar çok da etkili bir kullanım imkanı tanır.

Rahatlıkla Kullanılabilecek Özel Paylaşımsız Server

Çok daha etkili bir kullanım fırsatı sağlayan dedicated server, sunucu gereksinimlerinin istenildiği zaman kişisel şekilde değiştirme imkanı tanır. Özellikle sunucuyu yalnızca kişisel olarak değerlendirme imkanı verilir.

Bu da daha yüksek bir verim ve potansiyel kullanım şansı tanımaktadır. Sağlanan güçlü performans sayesinde yapılacak çalışmalar daha sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilebilmektedir. Kısacası sunucudaki tüm saklama alanları bireysel veya firmaya ait hale gelir.

Sanal Sunucu

Özel bir yapılandırma ile kullanılan sanal sunucu sistemleri, sanallaştırma programları eşliğinde değerlendirilmektedir. Bu sistem fiziksel makinelerin parçalara ayrılarak, kullanıcıların isteğine bağlı olarak dizayn haline getirilmiş sunucular olarak söylenebilir. Bu sistem altında elde edeceğiniz en önemli kaynaklardan biri, gerçekleştirilecek proje kapsamında elde edilen kaynakların uygun tedarikle sağlanmasıdır. Bu sanal sunucular diğer bir ismi ile VDS olarak da bilinir.

Özel Avantajlar Sunan Sanal Sunucu

Sistem aynı sunucu üzerinde olmasına rağmen tamamen bağımsız şekilde, izole edilmiş bir yapı altında çalışma hizmeti sağlamaktadır. Böyle bir sanal sunucu hizmeti sayesinde herhangi bir VDS, sistemde bulunan diğer sunucular ile etkileşime girmez. Nitekim sanal sunucuların her birinin kendine özel bir altyapı sistemi bulunmaktadır. Aynı zamanda sistem üzerinden kendileri için tanımlanmış IP adreslerine sahiptirler.

Rahat Kullanım İmkanı

Sistem sağladığı birçok ayrıcalık ile birlikte özel bir kullanım imkanı tanımaktadır. Özellikle sanal sunucuların tamamı fiziksel sunucular üzerinde yer almaktadır. Yani fiziksel sunucu ile gerçekleştirilecek olan tüm çalışmalar, aynı biçimde sanal sunucular aracılığıyla da rahatlıkla yapılabilir.

Bu sayede fiziksel açıdan yüksek maliyet veren sunucular yerine, uygun fiyatlı sanal sunucular kullanılabilir. Bu da hem bireysel hem de şirket bazında yapılan işlemlerin çok daha uygun maliyetlerle sağlanmasına imkan tanımaktadır. Daha çok orta ve küçük ölçekli firmalar için yüksek hız ile performans altında değerlendirme şansı sunuyor. Düşük fiyatlar nezdinde sanal sunucu paketlerine ulaşmak mümkün.

Ssd İçin En İyi Adres

Büyük küçük ölçekli bütün işletmeler için internet sitesi en önemli şeylerden biri. İş kurma fikirlerinin büyük bir kısmı internet siteleri ile bağlantılı olmaktadır. Site kurarken en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri sitenin başarılı, güçlü bir alt yapı ile kurulması. Bir internet sitesinde başarı yakalamak için en önemli şeylerden biri SSD sunuculardır. Siteyi kullananlara akıcı ve sorunsuz bir site kullanımı sağlamak için mutlaka SSD sunucuların çok iyi olması gerekiyor. Bunu sağlayan adreslerin başında sunucuyeri.com olarak geliyoruz.

SSD Sunucu Nedir?

SSD bilgisayarda toplanması gereken verilerin toplandığı alan. ssd sunucu ise verilerin bulut sistemi gibi bir yerde saklanmasını ve ihtiyaç anında hızlı bir şekilde kullanıcıya sunulmasını sağlamaktadır. SSD sunucunun kaliteli olması veri akışının hızında, sağlıklı olarak alınmasında ve uzun süreli saklanmasında doğrudan etkilidir. Başarılı bir site için olmazsa olmazlardan biri iyi bir SSD sunucudur.

En İyi SSD Adresi

SSD sunucu konusunda kalite, sorunsuz bir kullanım imkanı arayanlar için en iyi hizmeti sunucuyeri.com olarak veriyoruz. Bulut altyapısı SSD sunucularda farklı bir deneyim sunuyoruz. SSD sunucularda herkesin beklentilerine göre alternatifler sunuluyor. Linux ve Windows SSD sunucular ile geniş bir saklama alanı sağlanıyor.

SSD Sunucu Fiyatları

Firmamızda herkese göre herkesin ihtiyaçlarına göre ssd sunucu seçenekleri sunuluyor. 24 saat müşteri hizmetlerinden bilgi almak mümkün. Sunucu fiyatları, özellikleri ile de ilgili bilgi almak mümkün.

Sunucu Barındırma Hizmeti

Konumlandırılan sunucular ile alt yapı yönetimi için çok uygun işletme maliyetleri, sunucu barındırma sistem eşliğinde elde edilebilmektedir. Bu şekilde işletme adına maliyetler kontrol altına güvenle alınabilir. Altyapılar konusunda belli başlı etmenler söz konusu.
– Enerji
– Soğutma
– Veri erişimi
– Fiziki güvenlik

Diğer bir deyişle sunucu barındırma hizmeti; fiziksel sunucuların yüksek hız ve yüksek güvenliğe sahip olan veri merkezlerinde barındırılması anlamına gelmektedir. Kullanılan bu yapı kapsamında bilgiler güvenli bir ortamda tutulmakta; hiçbir kesintiye uğramadan çalışmalara aralıksız devam etme imkanı vermektedir.

Özel Hizmet Sunan Sunucu Barındırma

Tamamen profesyonel bir anlayışla sağlanan sunucu barındırma sayesinde çok düşük maliyetlerle yüksek performans elde edebilirsiniz. Özellikle bütün avantajları değerlendirmek için bireysel olarak kendi alt yapınızı kurmanız, çok yüksek maliyetler ortaya çıkaracaktır.

Bu yüzden özel bir yapıyı sizin için kuran firmalardan profesyonel bir destek almanız mümkün. Böylece sunucular güvenli bir ortamda tutulabilmektedir. Ayrıca elde edilen yüksek performans ve verim sayesinde, çalışmalar çok daha hızlı bir anlayış içerisinde gerçekleştirilebilmektedir.

Özgür Kullanım İmkanı Sağlayan Sunucu Barındırma Sistemi

Profesyonel bir hizmet altında sunulan bu özel sistem sayesinde, sunucularınız üzerinde dilediğiniz zaman değişikliğe gidebilirsiniz. Aynı zamanda sunucu ile ilgili raporları detaylı şekilde elde edebilir; gelişmeleri düzenli olarak takip edebilirsiniz. Bu sayede hem zamandan kazanç elde ederken hem de hiç uğraş gerektirmeden, çalışmalara kesintisiz devam edebilirsiniz. Ayrıca alt yapınız da büyük bir güvence altında tutulur.

Sunucu Lisansları

Sanal sunucu ve cPanel lisansları sunucu olarak iki gruba ayrılan sunucu lisansları fiziksel sunucular için geçerlidir. Kullandığınız işletim sistemi, sunucu ya da web erişim panellerinin daha verimli gelmesini sağlayan bu eklentiler yasal olması için lisanlama kullanır. Tüm bu yazılımların deneme zamanları sonrasında kullanıma devam edilebilmesi için gerekli anahtar olarak ta tanımlanabilir.

Web Hizmetinde Kontrol Panel Lisansı

Bu lisanslar web hizmetlerinde kontrol panel lisansı olarak tanımlanır. Lisansı olmayan bir kontrol paneli deneme süresi bittikten sonra kullanılmaz. Bu lisanlar:
* web sayfalarının tasarlanmasında
* domain adı ayarlarının oluşturulmasında
* veri tabanı ayarlarının yapılmasında
* sisteme bağlı e-posta adreslerinin tanımlanmasında yardımcı olur.

Dengeli Çalışma Sağlayan Lisans Ürünleri

Sistemin dengeli çalışmasını sağlayan sunucu lisansları yayınlanan web sitelerinin kaynaklarının orantılı şekilde kullanılmasını sağlar. Üretim amaçları sitelerin herhangi bir sorun ile karşılaşmadan çalışmaya devam etmesidir.

CPanel Lisanları

​​​​​​​
Bir web sayfası için hosting ve alan adı gerekir. Alan adı insanların web sitesine erişimini sağlayacaktır. Hosting web sayfalarının içeriklerini barındırdığı. Linux ya da Windows tabanlı işletim sistemlerinde cPanel lisanları kullanılır. Bu bir nevi hosting yönetim panelidir. Bu panel üzerinden alan adları ekleyebilir. Ya da sistemden kaldırabilirsiniz. Şifrelerinizi güncelleyebilir ya da FTP hesapları açabilirsiniz. Ayrıca DNS tanımlamaları yapılabilir. Bu şekilde web sayfaları adına nameserverler belirlenir. Bu da web sayfaları ile ilgili istatistiklerin daha kolay bir şekilde takibini sağlar.

%d