SANAL SUNUCU 1
- 4 Çekirdek İşlemci
- 200gb SSD Disk
- 8GB Garanti Ram
- 200 Mbit/s port
- Limitsiz Trafik
- Almanya & USA Lokasyon
- Linux İşletim Sistemi
$23/ay
SANAL SUNUCU 2
- 6 Çekirdek İşlemci
- 400gb SSD Disk
- 16GB Garanti Ram
- 400 Mbit/s port
- Limitsiz Trafik
- Almanya & USA Lokasyon
- Linux İşletim Sistemi
$29/ay
SANAL SUNUCU 3
- 8 Çekirdek İşlemci
- 800gb SSD Disk
- 30GB Garanti Ram
- 600 Mbit/s port
- Limitsiz Trafik
- Almanya & USA Lokasyon
- Linux İşletim Sistemi
$70/ay
SANAL SUNUCU 4
- 10 Çekirdek İşlemci
- 1600gb SSD Disk
- 60GB Garanti Ram
- 1000 Mbit/s port
- Limitsiz Trafik
- Almanya & USA Lokasyon
- Linux İşletim Sistemi
$126/ay
Sanal Sunucu Paket ve Fiyatları
Sanal Sunucu Nedir?
Sanal Sunucu Nedir ?
Sanal sunucu değişik sanallaştırma programları kullanılarak fiziksel makinelerin özelliklerinin parçalar haline ayrılıp kullanıcıların isteklerine göre dizayn edilmiş olan sunuculara denir. Bu sunucuların en büyük faydalarından biri projenize göre size gerekli olan kaynakları en uygun bir bicimde tedarik edebilmenizdir. Sanal sunucuların bir diğer isimi ise VDS olarak bilinmektedir.
VDS Nedir?
VDS‘ler aynı sunucu üzerinde bulunmasına rağmen birbirlerinden tamamen izole edilmiş bir yapıda çalışırlar. Bu sayede hiçbir VDS sistemdeki diğer sanal sunucular ile bir etkileşim içerisinde bulunmaz. Bu sanal sunucuları hepsinin kendine ait donanım alt yapıları vardır ve sistem üzerinde kendilerine tanınmış bir IP adresi bulunmaktadır. Bu neden den dolayı tüm VDS’lerin işletim sistemleri farklı olabilir ve tüm konfigürasyonları kendilerine uygun şekilde yapılmış olacaktır.
Sanal Sunucular Ne İşe Yarar ?
Sanal sunucuların tamamı fiziksel sunucularda barınmakta ve fiziksel sunucu ile yapabileceğiniz her şeyi sanal sunucu ile yapabilirsiniz. Bu sayede fiziksel sunucuların yüksek maliyetlerinden kurtularak projelerinizi sanal sunucular üzerinden yapabilirsiniz. Bu sunucu türlerini daha çok yüksek hat hızı isteyen işlemler için kullanılır. VDS’lerin tamamı ayrı bir sunucu olarak çalışmaktadır. Sanal sunucular daha çok küçük ve orta ölçekli firmalar tarafından tercih edilmektedir.
Çalışma alanları daha çok web sayfası barındırma, radyo yayını, kontrol paneli, uzak masaüstü ile muhasebe sistemine ulaşım veya web yazılımlarını tutma amacı ile kullanmaktadır.
Sanal Sunucu Türleri
Sanal sunucular web sunucularından farklı olarak her biri için tasarlanmış bir disk, ram, işlemci ve ip adresi içermesidir. Bu sistemler genelde paylaşımlı sistemleri kullanmak istemeyen ve tüm kaynakların tamamen kendisine ait olmasını tasarlayan kullanıcılar tarafından tercih edilir. Sanal sunucular kendi aralarında VPS (Virtual Private Server) ve VDS (Virtual Dedicate Server) olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bunları anlatacak olursak;
VPS Nedir ?
VPS tam Türkçe karşılığı paylaşımlı özel sunucu olarak adlandırabiliriz. Buradaki mantık aynı sistem içerinde ulunan ram ve disk alanlarının ortak kullanımıdır. Bu sitem yalnızca ram ve disk ortak kullanmakta fakat tüm sanal sunucular birbirinden bağımsız çalışmaktadır. Fiziksel sunucular dan farkı ise aynı donanımı birden fazla sanal sunucunun kullanabilmesidir. Fiziksel sunucularda gibi fazla bir performansa beklenmez burada düşük maliyet ile web sayfalarının hizmet vermesi amaçlanmıştır. Maliyet olarak düşük olması sizin isteklerinize cevap veremeyeceği anlamına gelmemektedir.
VDS ve VPS Arasındaki Farklar Nelerdir?
VDS ise kişiye özel sanal sunucu anlamına gelir. Bu sistemlerde VPS gibi donamın ve işletim sistemi tek değildir her kullanıcı için ayrı donanım özellikleri ve işletim sistemleri bulunmaktadır. Yani fiziksel sunucu üzerindeki ram, işlemci ve disk alanı kullanıcı isteklerine göre tasarlanır ve istenilen işletim sistemi kullanılır. Böylelikle kullanıcı için her hangi bir kısıtlama oluşturulmaz.
NEDEN SANAL SUNUCU KULLANMALISINIZ?
VDS Sunucu Neden Tercih Edilmelidir ?
Artık paylaşımlı bir sistem kullanmak istemiyor ve tüm kaynakları istediğim gibi kullanayım diyor iseniz ve fiziksel sunucu maliyeti de size yüksek geliyorsa size VDSkullanmanızı öneririz. Bu sayede sunucuya ait tüm kaynakları yalnızca siz kullanmış olursunuz bu sayede belirli kısıtlamalardan da kurtulmuş olursunuz. VDS makineye istediğiniz işletim sistemini ve kontrol panelini de kurdurabilirsiniz.
VDS Hangi Amaçla Kullanılır ?
VDS Sunucuyu istediğiniz amaca uygun kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra birçok avantajları da vardır. Sistem üzerindeki kontrol tamamen size ait olduğunu da unutmamak lazım. Kurulumu kolay olduğu için sistem değişiklikleri de kolay olacaktır. Sanal sunucular fiziksel sunuculardan bir önceki durak olarak ta nitelendirebiliriz. Maliyetin düşük olması bu sistemi tercih etmenizdeki en büyük sebep olabilir. Birde fiziksel sunucu ile yapabileceğiniz bir çok işlemi sana sunucu ile de yapılabiliyor olması sanal sunucu seçmekteki en büyük etkendir.