En Uygun VDS Server Paketleri
Web sitelerinin daha hızlı, güçlü ve yüksek performansla çalışabilmesini sağlamak için Sunucu Yeri hosting firması olarak VDS server konusunda en iyi hizmeti sizlerle buluşturuyoruz. VDS paketlerimiz, web sitelerinizi barındırmak için tercih edebileceğiniz en uygun teknolojik altyapı ve güvenli sunucuları içermektedir. Bu sayede web siteleriniz normal hosting paketlerine göre daha stabil çalışacak, Google hız testlerinde sınıfta kalmayacaktır. Sunucu Yeri olarak her bütçeye ve ihtiyaca uygun ucuz, kaliteli, yedekli VDS sunucu paketleri hazırlamaya çalıştık. Unutmayın, VDS server kiralama Sunucu Yeri kalitesi ve güvencesiyle olur.
Accounts
Free Trial
Projects
SSL
Storage
Domains
Sub-domains
VDS SUNUCU PAKET 1
$23
Aylık
4 Çekirdek İşlemci
200 GB SSD Disk
- 8 GB Garanti Ram
200 Mbit/s port
Limitsiz Trafik
Almanya & USA & Singapur
Lokasyon
Linux İşletim Sistemi
VDS SUNUCU PAKET 2
$ 29
Aylık
6 Çekirdek İşlemci
400 GB SSD Disk
- 16 GB Garanti Ram
400 Mbit/s port
Limitsiz Trafik
Almanya & USA & Singapur
Lokasyon
Linux İşletim Sistemi
VDS SUNUCU PAKET 3
$70
Aylık
8 Çekirdek İşlemci
800 GB SSD Disk
- 30 GB Garanti Ram
600 Mbit/s port
Limitsiz Trafik
Almanya & USA & Singapur
Lokasyon
Linux İşletim Sistemi
VDS SUNUCU PAKET 4
$126
Aylık
10 Çekirdek İşlemci
1600 GB SSD Disk
- 60 GB Garanti Ram
1000 Mbit/s port
Limitsiz Trafik
Almanya & USA & Singapur
Lokasyon
Linux İşletim Sistemi
VDS, Virtual Dedicated Server kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçemize çevirdiğimizde Paylaşımlı Ayrılmış Sunucu olarak çevirilmektedir. Fiziki sunucu değil bir fiziki (Dedicated) sunucu içinde oluşturulan sanal sunucu şeklidir. Bu sunucu türü sanal olsa da dedicated sunucu‘nun donanımsal olarak bölünmesi ile oluşur. Bölünme işlemi sonrasıda oluşan VDS’ler birbirlerinden bağımsız ve farklı olarak, istedikleri işletim sistemini kullanabilirler. Ana sunucunun bölünmesi ile oluşan diğer VDS (VDS Server) sunucular başka VDS (VDS Server) sunucuya atanan özellik ve kaynaklar kullanamaz.
Bu tipteki sunucular kullanıcısına VDS sunucusuna koyacağı verileri seçme özgürlüğü tanır. Kullanıcı, yönetici erişimine sahip olduğu için dilediği kontrol panelini yükleyebilme olanağına da sahiptir. Erişim olanağında herhangi bir üst limit söz konusu değildir. Bundan dolayı da kullanıcının dilediği kadar kadar program ve uygulama yükleme imkanı söz konusudur.
VDS server satın almaya karar verdiğinizde CPU, Ram, HDD özelliklerini kolaylıkla belirleyerek sipariş verebilme imkanınız bulunmaktadır. Üstelik de VDS server satın alma sonrasında yalnız bırakılmazsınız. Sunucu Yeri kalitesiyle tüm olası sorunlarınıza yönelik olarak 7/24 destek alabilirsiniz. Mevcut durumdaki sunucunuz uzman ekibimiz sayesinde veri kaybı olmadan Sunucu Yeri’nden satın alacağınız VDS sunucuya taşınır. İhtiyacınız olan en iyi özellikleri içerisinde barındırması sayesinde sizi geleceğe bir adım önde taşır. Böylelikle ödeyeceğiniz her kuruşun karşılığını fazlasıyla almış olursunuz. Web uygulamalarınız veya web sitelerinizi barındırmak için hemen VDS server satın al.
Son dönemin en popüler sanal sunucu hizmetlerinden biri olan VDS sunucular esas olarak kullanıcılara dedicated sunucu performansında bir sanal sunucuyu kiralama imkanı verir. Yani VDS sunucuyu tercih eden bir kullanıcı kiraladığı VDS alanı kendisinden başka kullanıcılar için kullanıma kapalıdır ve kullanıcı kendi isteklerine göre alanını dilediği gibi kullanabilir. Örneklendirmek gerekirse; kullanıcı kendine ayrılan RAM miktarının tamamını kullanmasa bile RAM’i yine kendisine özel şekilde kalır ve kullanıma hazır olarak bekler. Böylece herhangi bir RAM kısıtlaması gibi problemler ortadan kalkmış olur.
Öncelikle bilmelisiniz ki VDS sunucuya sahip olmak için en doğru hosting firması olan sunucuyeri.com sitesidir. Sunucu Yeri 2009 yılı itibari ile hizmet vermeye başlayan, yeni nesil barındırma (hosting) servis operatörüdür. VDS sunucu fiyatları bakımından incelediğiniz de sizde göreceksiniz ki aylık 2.5 $’dan başlayan VDS fiyatları (1 cpu + 1 gb ram+ 30 gb her + limitsiz trafik) ile Türkiye’nin en ecuz VDS server fiyatı Sunucu Yeri’ndedir.
Günümüzde VDS (VDS Server) popülerliği önemli ölçüde artış göstermiş durumdadır. Artık kuruluşların büyük çoğunluğu web siteleri ya da uygulamalarının web hosting barındırma seçeneği yerine daha performanslı ve sıkıntısız olan vds server gerektiğini biliyor. VDS Sunucunun faydalarının anlaşılabilmesi için öncelikle VDS (VDS Server) sunucunun diğer seçeneklerden farklı olduğunun bilinmesi önemlidir. Paylaşımlı hostingde host kullanıcısına, sunucunun bir bölümünü kiralar ve tüm kaynaklar ortak kullanım sunar. Bundan dolayı web sitenizin hızı aynı sunucuda yer alan diğer web sitelerinden etkilenebilmektedir. Ancak VDS (VDS Server) sunucuda ise yine bir sunucuyu başkalarıyla paylaşırsınız. Fakat aynı zamanda yalnızca sizin hesabınız için ayrılmış olan garanti bir RAM ve CPU’nun varlığı söz konudur.
VDS Sunucular özellikle de online bir şirket sahibiyseniz sizin için en ideal seçenektir. Yüksek iş yüküne sahip durumdaki web siteleri çok fazla trafik alsalar bile hızlı çalışabilirler. Vds sunucu faydaları nelerdir? Bu sorunun pek çok cevabı bulunmaktadır. Bunlar;
- Sizin hesabınız için ayrılmış garanti nitelikte bir RAM ve CPU’nucuya sahip olmuş olursunuz.
- İhtiyacınız olan kaynakları kendiniz belirleme imkânına sahip olursunuz.
- Yalnızca kullandığınız kaynağın ücret bedelini ödersiniz.
- Güvenilir bir seçenek olma özelliği taşırlar.
- Düşük maliyetli bir kullanım imkânı sunar.
- Ölçeklendirilebilir.
- Kendini iyileştirebilen donanım barındırır.
- Üst düzey güvenlik sunar.
- Hızlı çalışır.
Sanal bir özel sunucu (VDS), kullanıcıların internet üzerinden yalıtılmış bir sunucu sağlamalarını sağlayan bir bulut teknoloji altyapısıdır. Firmalarda kullanılan şirket içi sunucuya benzer işlevsellik ve kaynaklar sağlar. Ancak bir bulut servis sağlayıcısı tarafından kiralık olarak yönetilir. Bir VDS, sağlayıcının kaynak gereksinimlerine ve yeteneklerine bağlı olarak tam yönetilebilen güvenli bir sanal sunucudur. En popüler bulut hizmeti tekliflerinden biri olan VDS, Web uygulamalarını geliştirmek, dağıtmak ve barındırmak için tercih edilebildiği gibi, yüksek trafikli web siteleri içinde ekonomik bir barındırma olanağı sağlar. Bir müşteriye tedarik edildikten sonra, bir VDS diğer müşterilerle paylaşılmaz ve dolayısıyla çok kiracılık sunmaz.
VDS ile VPS Güvenlik Farkı
Web sitenizin kendi alanında barındırılması, komşularınızın ne yaptığını veya başkalarının komşularınız için neler yaptığı hakkında endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Örneğin, paylaşılan bir barındırma planındaysanız ve komşularınız dağıtılmış bir hizmet reddi (DDoS) saldırısı alıcısı ise, bu saldırının sitenizi de etkileyeceği kesin. VPS veya özel planlar ile komşularınızın sizi herhangi bir sıkıntıya sokma olasılığı çok düşüktür.
Bununla birlikte, daha yüksek bir güvenlik gereksiniminiz varsa, VDS sunucular kendileri için fiziksel adalar olduğu için avantaj sağlar. VPS ve özel planların özel IP adresleriyle birlikte gelmesi muhtemeldir. Bu, sitenizin başka bir siteyle yanlış tanımlanmasını, e-posta pazarlaması için avantajlar sunmasını, bir e-ticaret sitesi başlattığınızda ödemeleri ele almak için güvenlik sağlamasını daha az olası kılar.
VDS, sanallaştırmanın ilk günlerinde oluşturuldu, ancak popüler kullanımı yakalamayı başaramadı. VPS daha sonra yaratıldı, ancak daha fazla yazılım üreticisi terimini yazılımlarında kullandıkça geniş çapta yayıldı. İkisi de hemen hemen aynı şeyi başarsa da, VDS ile VPS server arasında kaynakları nasıl tahsis ettikleri konusunda küçük bir fark bulunmaktadır.
VPS’de kaynaklar bir araya toplanır ve yazılım özel sunucunun her bir örneğine uygun miktarları tahsis edilir. Sınırlar olsa da, donanımın gerçekten barındırabileceğinden daha fazla örnek yüklemek için yaygın bir uygulamadır. Yönetici, tüm örneklerin aynı anda en yüksek noktada çalışmayacağını varsaymaktadır. VDS’de tahsis edilen kaynaklar sabittir, bu nedenle belirli bir donanıma yüklenen örneklerin sayısı, donanımın gerçek kapasitesini aşmayacaktır.
Sanallaştrılmış sunucu anlamına gelen VDS server barındırma ortamındaki özel bir sunucuyu taklit ederek çalışmaktadır. Bu tür sistemlerin kullanımında makinelere format atmak ve yeniden başlatmak manuel yapıldığında zaman almaktadır. Makine sayının fazla olması bu işlemlerin süresini daha fazla uzatmaktadır. Bu tarz durumlarda vds yönetim paneli nedir? sorusu ortaya çıkmaktadır. Vds yönetim paneli ile sunucular 7 gün 24 saat online olarak yönetilebilmektedir. Sunucu yönetimini basite indirgeyen bu paneller komut gerektirmeden sunucu üzerinde işlem yapabilme olanağı tanımaktadır. Güvenlik üst düzeyde olan bu sunucularda kontrol tamamen kullanıcıya aittir. Bir başka kullanıcının erişimine izin vermemektedir. Vds sunucuda kontrol tamamen kendi kullanıcısına aittir.
- Sunucuyu kapat butonu, sunucuyu kapatma özelliği sayesinde sunucu tamamen kapanmakta ve internet çıkışı gibi tüm işlemler durmaktadır. Bu işlem evdeki bilgisayarı kapatmak kadar kolay bir işlemdir.
- Sunucuyu başlat butonu, sunucu yalnızca kapalıyken sistemde belirmektedir. Bu buton özelliği ile kapalı sunucu tekrar başlatılabilir.
- Yeniden başlat butonu, sunucunun yeniden başlatılmasını sağlamaktadır.
- Root şifresi değiştir özelliği ile SSH erişiminde kullanılan root şifresi online olarak değiştirilebilmektedir.
- Hostname değiştir özelliği, sunucudaki hostname bilgisinin değiştirilmesine imkan tanır.
- İşletim sistemi kurulum özelliği sayesinde işletim sisteminin tekrar kurulmasını sağlar.
Bu alandaki işlemler anlık ve online olarak yapılır. Bilgiler geri dönüşümsüz olarak silinmektedir. Bu neden ile bu işlemler dikkatli yapılmalıdır.