fbpx

Sanal Sunucu

Çift Xeon İşlemcili Dedicated Sunucularda ESXİ alt yapısına sahip sanal sunucularda Dev Kampanyalar. Klasik Sanal Sunucu hizmeti ile firmanızın sunucu ve lisans ihtiyaçlarını ilk yatırım olmadan ve ek bir harcama yapmanıza gerek kalmadan sitemizde paketler halinde bulabilirsiniz.

SANAL SUNUCU 1

  • 4 Çekirdek İşlemci
  • 200gb SSD Disk
  • 8GB Garanti Ram
  • 200 Mbit/s port
  • Limitsiz Trafik
  • Almanya & USA Lokasyon
  • Linux İşletim Sistemi

$23/ay

SANAL SUNUCU 2

  • 6 Çekirdek İşlemci
  • 400gb SSD Disk
  • 16GB Garanti Ram
  • 400 Mbit/s port
  • Limitsiz Trafik
  • Almanya & USA Lokasyon
  • Linux İşletim Sistemi

$29/ay

SANAL SUNUCU 3

  • 8 Çekirdek İşlemci
  • 800gb SSD Disk
  • 30GB Garanti Ram
  • 600 Mbit/s port
  • Limitsiz Trafik
  • Almanya & USA Lokasyon
  • Linux İşletim Sistemi

$70/ay

SANAL SUNUCU 4

  • 10 Çekirdek İşlemci
  • 1600gb SSD Disk
  • 60GB Garanti Ram
  • 1000 Mbit/s port
  • Limitsiz Trafik
  • Almanya & USA Lokasyon
  • Linux İşletim Sistemi

$126/ay

Sanal Sunucu Paket ve Fiyatları

VDS SY-5
VDS SY-4
VDS SY-3
VDS SY-2
VDS SY-1

Sanal Sunucu Nedir?

Sanal Sunucu Nedir ?

Sanal sunucu değişik sanallaştırma programları kullanılarak fiziksel makinelerin özelliklerinin parçalar haline ayrılıp kullanıcıların isteklerine göre dizayn edilmiş olan sunuculara denir. Bu sunucuların en büyük faydalarından biri projenize göre size gerekli olan kaynakları en uygun bir bicimde tedarik edebilmenizdir. Sanal sunucuların bir diğer isimi ise VDS olarak bilinmektedir.

VDS Nedir?

VDS‘ler aynı sunucu üzerinde bulunmasına rağmen birbirlerinden tamamen izole edilmiş bir yapıda çalışırlar. Bu sayede hiçbir VDS sistemdeki diğer sanal sunucular ile bir etkileşim içerisinde bulunmaz. Bu sanal sunucuları hepsinin kendine ait donanım alt yapıları vardır ve sistem üzerinde kendilerine tanınmış bir IP adresi bulunmaktadır. Bu neden den dolayı tüm VDS’lerin işletim sistemleri farklı olabilir ve tüm konfigürasyonları kendilerine uygun şekilde yapılmış olacaktır.

Sanal Sunucular Ne İşe Yarar ?

Sanal sunucuların tamamı fiziksel sunucularda barınmakta ve fiziksel sunucu ile yapabileceğiniz her şeyi sanal sunucu ile yapabilirsiniz. Bu sayede fiziksel sunucuların yüksek maliyetlerinden kurtularak projelerinizi sanal sunucular üzerinden yapabilirsiniz. Bu sunucu türlerini daha çok yüksek hat hızı isteyen işlemler için kullanılır. VDS’lerin tamamı ayrı bir sunucu olarak çalışmaktadır. Sanal sunucular daha çok küçük ve orta ölçekli firmalar tarafından tercih edilmektedir.

Çalışma alanları daha çok web sayfası barındırma, radyo yayını, kontrol paneli, uzak masaüstü ile muhasebe sistemine ulaşım veya web yazılımlarını tutma amacı ile kullanmaktadır.

1banner1 (1)

DONANIM EMİLASYONU

Bu sistemde bir sanal makine tüm donanım özelikleri taklit ederek bir işletim sistemini farklı bir MIB den çalıştırma olanağı vermektedir. Bu sistem tamamı ile yazılıma bağlı çalıştığı için yazılım ile taklit edilen bu sistemde donanımın fiziksel bir donanımdan daha yavaş olmasından dolayı kullanılan işletim sistemi fiziksel bir donanımda çalışan işletim sisteminden daha yavaş çalışmaktadır. Bu nedenle kullanılan makinede yayınlanan tüm projeleriniz yavaş çalışacaktır. Bu sisteme örnek olarak Bochs, Microsoft Virtual PC’nin PPC sürümü ve Linux KVM verilebilir.

VMM VEYA HYPERVİSOR İLE SİSTEM SANALLAŞTIRMA

Virtual Machine Monitör (VMM) veya Hypervisor yapılan sanallaştırmalarda mevcutta bulunan fiziksel makinenin tüm kaynakları akıllıca dağıtılır. Bu dağıtım şekilleri farklı şekillerde gerçekleştirilebilir. Bu sistemde her kullanıcıya istemiş olduğu tüm donanım elemanlarına sahip komple bir bilgisayar yansıtılır. Bu sistemin en büyük özelliği ise tüm kullanıcıların varsayılan işletim sisteminde hiçbir değişiklik yapmadan kendi istedikleri işletim sistemlerini ve yazılımları kullanabilmesine olanak sağlamasıdır. Tüm sistemlerinin kendilerine ayrılmış işlemci, ram ve disk üzerinden çalıştırabilmeleridir.

SANAL İŞLETİM SİSTEMİ ORTAMLARI

Bu tür sanallaştırma sisteminde bir yazılım ile kendisine ait kapalı bir konteyner içerisinde kusursuz bir çalışma ortamı oluşturulur. Bu sitem içerisinde ayrıca başka bir işletim sistemi çalışması mümkün değildir. Bütün işletim sistemi ev sahibi konteynerin bir alt kümesi olarak çalışır. Bu sistemin en büyük artısı sistemin ev sahibi konteyner ile çok iyi bir şekilde bütünleşmesidir, eksisi ise konteynerin kendisidir. Yani konteynere yeni bir sürücü veya çekirdek eklemek mümkün olmayacaktır. Bu sistemlere örnek işletim sistemleri ise Solaris/OpenSolaris de non-global Zones, Zoning, BSD jails, Mac-on-Linux, OpenVZ, Virtuozzo, Linux-VServer ve User Mode Linux gösterilebilir.

SANAL SUNUCU GÜVENLİGİ

DDoS Azaltımı – Sunucuyeri’nin ağında nerede olursanız olun, DDoS saldırılarının ağ tabanlı azaltılması talep edebilirsiniz.
Firewall (Güvenlik Duvarları) – Fiziksel firewall hizmetleriyle sağlanan Yeni Nesil Güvenlik Duvarı hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Ağ İzinsiz Girişi Önleme – Müşterilerimizi korumak için paket denetimi ve kötü amaçlı yazılım engelleme hizmeti sunan yönetilen bir hizmet olarak satın alabilirsiniz.
İçerik Filtreleme – Hem e-posta hem de web içeriğini filtreleyerek en kalıcı saldırıları yönetme ve kontrol etme imkanı talep edebilirsiniz.

YAZILIM SANALŞTIRMASI

Yazılım sanallaştırması sunucu veya kullanıcı yazılımlarının yerel sistemde yüklü olmadan çalıştırılmasıdır. Bu sistem için sanallaştırılan yazılım için bir sanal ortam kurulmalı ve bu ortamda yazılım ile ilgili tüm registry kayırlarının, dosyaların ve gerekli tüm bileşenlerin yer alması gereklidir. Bu sistem ile yazlım ve işletim sistemi arasında bir tampon bölge oluşturarak sistemdeki diğer yazılım ve işletim sistemleri ile çakışmasının önüne geçilmiş olur. Örnekler; Microsoft Application Virtualization, Citrix Application Streaming, VMware ThinApp, Thinstall vb.

DONANIM SANALLAŞTIRMASI

Sanal makineler kullanıcılarına kullanmakta oldukları fiziksel sunucunun sadece belirli bir kısmını sanal donanım olarak sunmalarıdır. Bu durum ile kullanıcının işletim sistemi soyutlanmış bir ortamda çalışması sağlanmaktadır. Bu uygulamanın çalışması için kullanıcı işletim sisteminin ev sahibinin merkezi işlem birimi (MIB) ile desteklenmesi gerekmektedir. Örneğin ev sahibi i386 model bir işlemciye sahip ise misafirinde i386 model bir işlemciyi desteklemesi gerekmektedir. Bu sistemlere örnek olarak Hyper-V, VMware, Esxİ, Linux KVM vb. gösterilebilir.

Sanal Sunucu Türleri

Sanal sunucular web sunucularından farklı olarak her biri için tasarlanmış bir disk, ram, işlemci ve ip adresi içermesidir. Bu sistemler genelde paylaşımlı sistemleri kullanmak istemeyen ve tüm kaynakların tamamen kendisine ait olmasını tasarlayan kullanıcılar tarafından tercih edilir. Sanal sunucular kendi aralarında VPS (Virtual Private Server) ve VDS (Virtual Dedicate Server) olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bunları anlatacak olursak;

VPS Nedir ?

VPS tam Türkçe karşılığı paylaşımlı özel sunucu olarak adlandırabiliriz. Buradaki mantık aynı sistem içerinde ulunan ram ve disk alanlarının ortak kullanımıdır. Bu sitem yalnızca ram ve disk ortak kullanmakta fakat tüm sanal sunucular birbirinden bağımsız çalışmaktadır. Fiziksel sunucular dan farkı ise aynı donanımı birden fazla sanal sunucunun kullanabilmesidir. Fiziksel sunucularda gibi fazla bir performansa beklenmez burada düşük maliyet ile web sayfalarının hizmet vermesi amaçlanmıştır. Maliyet olarak düşük olması sizin isteklerinize cevap veremeyeceği anlamına gelmemektedir.

VDS ve VPS Arasındaki Farklar Nelerdir?

VDS ise kişiye özel sanal sunucu anlamına gelir. Bu sistemlerde VPS gibi donamın ve işletim sistemi tek değildir her kullanıcı için ayrı donanım özellikleri ve işletim sistemleri bulunmaktadır. Yani fiziksel sunucu üzerindeki ram, işlemci ve disk alanı kullanıcı isteklerine göre tasarlanır ve istenilen işletim sistemi kullanılır. Böylelikle kullanıcı için her hangi bir kısıtlama oluşturulmaz.

2banner

BAND GENİŞLİĞİ

Bandwiht kısaca kullanmakta olduğunuz aylık veri transferi demektir. Web sayfanızı ziyaret eden ziyaretçilerden gelen istekler ve yapılan tüm işlemler bir ağ üzerinden yapılmaktadır. Bu elektronik veri miktarı genel olarak fiziksel sunuculara dışında sınırlandırılmıştır. Bu veri web sayfanızı ziyaret eden her kullanıcı için ayrı ayrı sunucunuza istek olarak gelir bu ise veri transfer genişliğinize bağlı olarak web sayfanızın açılma süresinde yavaşlık oluşturabilir. Eğer bant genişliğiniz iyi tasarlanmış ve ihtiyacınıza göre ayarlamış ise yavaşlık sorunu yaşamazsınız. Sunucu kiralayacağınız firmadan bu band genişliğini ve aşın olma durumunda ne olabileceğini mutlaka öğreniniz.

DİSK ALANI

Web sayfanız için gerekli olan disk alanı ihtiyaçlarınıza ve tabiki paranızın ölçüsüne göre değişiklik gösterecektir. Bunun için iyi bir planlama sizin için önemli olacaktır. Çünkü içeriği büyük bir web sitesi düşünüyor iseniz kiralayacağınız ürünün disk alanının da büyük olması gereklidir. Siteniz için müzik, video, Flash animasyonları gibi şeyler kullanmayı düşünüyor iseniz disk alanınızı seçerken iyi hesaplama yapınız. Siteniz üzerinde e-posta hizmeti vermeyi düşünüyor iseniz bu durum çok fazla alan kullanmanızı gerektirecektir. Bunun için bu işlem için özel tasarlanmış mail sunucular kullanmanızda fayda vardır. Siteniz için resim, müzik, video vb. kullanacaksanız dosya boyutlarını mümkün olduğunca küçük tutmaya çalışmanız sizin için iyi olacaktır.

SUNUCU İNTERNET HIZI

Web sayfanızın yüklenme hızındaki en önemli konulardan biride hattınızın internet hızıdır. Hizmet aldığınız firmanın internet ortamına bağlantı hızı web sayfanız için önemlidir bu konuda hizmet aldığınız firmayı çok iyi tercih etmeniz gerekmektedir. Global internet hızını oluşturan OC3 bağlantılarında 155 Mbps hız ile çalışmaktadır. T3 diye tabir edilen 43 Mbps ve T1 diye tabir edilen 1.54 Mbps hıza sahip olan omurgalar ise hizmet sağlayıcı firmalara tahsis edilmektedir. Hizmet aldığınız firmanın alt yapısın T3 standartlarında olmasını özen gösterin. Web sayfası ziyaretçilerinizin gezinti esnasında yavaşlıktan şikayet etmesini diğer sebepleri ise donanım yetersizliği ve dosya büyüklüğüdür. Hız ile birlikte bu konularda dikkat etmek gerekmektedir.

FİRMA DİNAMİKLERİ

Firmaların hizmet sözleşmelerine dikkat ediniz. Ürün satın alma sırasında hizmet sözleşmesi olmayan firmaları tercih etmeyin çünkü anlaşmazlık yaşadığınızda yasal bir dayanağınız olmaz. Firmanın gerçek mi yoksa sanal mı olduğunu soruşturun bu firma ile ilgili bilgileri ticaret odasından sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Gerçek olmayan firmalarda sorun anında muhatap bulamayabilirsiniz. Firma bilgilerinde bulunan adres ve telefon bilgilerini kontrol ediniz eğer mümkün ise verilen adrese gidip firmayı kontrol edeniz. Para iadesi ile ilgili olarak firma ile mutlaka görüşün şirket politikalarının ne olduğunu öğrenin.

FİRMA ÖZELLİKLERİ

Projeniz hakkında karar verip bütçe hazırlığını yaptıktan sonra sunucu kiralayacağınız firma hakkında bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz bu araştırmayı formları ve firma hakkındaki yazılara okuyarak yapabilirsiniz. Ama bu yazıların tamamının doğru olmadığını bilmelisiniz. Firmanın referanslarına bakın yapabiliyor iseniz referanslarda buluna firmalar ile iletişime geçip onlardan bilgi alabilirsiniz. Firmaların size sunmuş olduğu teknik destek bölümlerini inceleyiniz. Bunun için firmaların teknik destek bölümlerine atacağınız mail ile değerlendirme yapabilirsiniz. Burada soracağınız teknik sorulara verdikleri cevaplar ile firma alt yapısını ve hizmet kalitesini de sorgulamış olursunuz.

SUNUCUNUN DESTEKLEDİĞİ PROGRAMA VE ÖZELLİKLERİ

Web sayfanızın internette yayınlamanız için size bir yönetim paneli verilir. Bu yönetim paneli ile web sayfanızın veri tabanı, gerekli olan dosyaları, alan adını, e-mail gibi konulara yönetir ve gerekli ayarlamaları yaparsınız. Bu panelin güncel ve güvenilir olması önemlidir. Kullanacağınız sunucunun yapmak istediğiniz web yazılım programını desteklemesi çok önemlidir. Bunun yanı sırada web sayfanızın tasarımında kullandığınız programlama dilinde güncel olması ve sunucu tarafından desteklenmesi gerekmektedir. Sunucunuzda kullanmakta olduğunuz yönetim panelinin de bu yeni yazılımları destekler olması önemli bir kriterdir.

NEDEN SANAL SUNUCU KULLANMALISINIZ?

VDS Sunucu Neden Tercih Edilmelidir ?

Artık paylaşımlı bir sistem kullanmak istemiyor ve tüm kaynakları istediğim gibi kullanayım diyor iseniz ve fiziksel sunucu maliyeti de size yüksek geliyorsa size VDSkullanmanızı öneririz. Bu sayede sunucuya ait tüm kaynakları yalnızca siz kullanmış olursunuz bu sayede belirli kısıtlamalardan da kurtulmuş olursunuz. VDS makineye istediğiniz işletim sistemini ve kontrol panelini de kurdurabilirsiniz.

VDS Hangi Amaçla Kullanılır ?

VDS Sunucuyu istediğiniz amaca uygun kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra birçok avantajları da vardır. Sistem üzerindeki kontrol tamamen size ait olduğunu da unutmamak lazım. Kurulumu kolay olduğu için sistem değişiklikleri de kolay olacaktır. Sanal sunucular fiziksel sunuculardan bir önceki durak olarak ta nitelendirebiliriz. Maliyetin düşük olması bu sistemi tercih etmenizdeki en büyük sebep olabilir. Birde fiziksel sunucu ile yapabileceğiniz bir çok işlemi sana sunucu ile de yapılabiliyor olması sanal sunucu seçmekteki en büyük etkendir.

%d